Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκονται τρεις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις σε ΑΑΔΕ, Δήμους και ΣΕΠΕ

Οι τρεις προκηρύξεις θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Προ των πυλών είναι η έκδοση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης για 46 μόνιμες προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Θα προσληφθούν διοικητικοί, μηχανικοί και πτυχιούχοι Πληροφορικής στην Κεντρική και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος.

Οι θέσεις αφορούν 16 Περιφερειακές Υπηρεσίες και 41 Τμήματα του ΣΕΠΕ, ενώ 4 από αυτές θα διατεθούν για τα προστατευόμενα άτομα του νόμου 2643/98. Σύμφωνα με την απόφαση κατανομής, το προσωπικό που θα προσληφθεί είναι: ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού – Πτυχίο Νομικής, ΠΕ Θετικών Επιστημών ειδικότητας Βιοχημικών, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Μεταλλειολόγων, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Ναυπηγών, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Χημικών, ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Μηχανικών ειδικότητας Ηλεκτρολόγων, ΤΕ Μηχανικών ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών ­ Δομικών Εργων, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Μηχανολόγων και ΤΕ Πληροφορικής.

Σύντομα θα ανακοινωθεί ο νέος διαγωνισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πρόσληψη 75 μόνιμων τελωνειακών σε περιοχές όλης της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει μπει σε πρώτη προτεραιότητα για την Ανεξάρτητη Αρχή σύμφωνα με πληροφορίες της Αγοράς Εργασίας. Οι θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης, ενώ όλες οι θέσεις αφορούν την ειδικότητα των τελωνειακών. Εκτός από το πτυχίο ή δίπλωμα που θα ζητηθεί, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν: Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου και καλή γνώση Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής γλώσσας.

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη 757 μονίμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Πρόκειται για συμπληρωματική στο διαγωνισμό 3Κ/2018 προκήρυξη, η οποία μάλιστα προβλέπει αύξηση των θέσεων κατά 50% σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες. Ο νέος διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Οπως επισημαίνει ο υπουργός, πρόκειται για 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της Καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, εργάτες συνοδών απορριμματοφόρων κ.ά.

από dikaiologitika.gr