Δύο περίπου ώρες διήρκησε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονία Παλλάς ανάμεσα σε ΠΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ με τους επιτελείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όλα όσα συζητήθηκαν και τα πρώτα συμπεράσματα.

Στις 15.00 η ώρα περίπου έκαναν την εμφάνισή τους στο γνωστό ξενοδοχείο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ (Κατσαρής, Δ.Παπαδόπουλος, Γκαγκάτσης, Κυριάκος), Ερασιτέχνη και ΠΑΕ, καθώς και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης όπως και ο Περιφερειαρχής, Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με την Βούλα Πατουλίδου.

Όπως προέκυψε από την σύσκεψη, διάρκειας δύο ωρών, μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί μια επιτροπή στελεχωμένη με άτομα από την Περιφέρεια και τον Δήμο καθώς και του ΠΑΟΚ μαζί με ειδικούς, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με το ζήτημα του νέου γηπέδου και θα το έχουν υπό την επίβλεψή τους.

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα συμμετέχει σε κάθε βήμα της διαδικασίας και θα διευκολύνει με την παρουσία της στα τυχόν προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν κατά την εξέλιξη του έργου.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και προσωπικά ο κ.Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε πως η εμπλοκή τους στο εν λόγω εγχείρημα έχει να κάνει με τη διαδικασία αδειοδοτήσεων, υπηρεσιών και ελέγχων, κάνοντας σαφές πως πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να το κερδίσουν όλοι μαζί.

Με την σειρά του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ.Μπουτάρης, στις δηλώσεις του στάθηκε στο σχολείο και στο κολυμβητήριο που υπάρχει στην περιοχή του γηπέδου της Τούμπας, τα οποία θα μεταφερθούν αλλού, ξεκαθαρίζοντας πως όποια απόφαση παρθεί, θα είναι δεσμευτική για οποιαδήποτε επόμενη διοίκηση.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, κ.Κατσαρή: «Όποιος χώρος υπάρχει γύρω από την Τούμπα και ανήκει στον Δήμο, σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη, θα αξιοποιείται από τον ΠΑΟΚ κυρίως κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ όταν δεν υπάρχουν αγώνες, αυτοί οι χώροι θα βρίσκονται στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής…».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Η πρώτη ευρεία σύσκεψη για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (01.11).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ κ. Θανάσης Κατσαρης και ο Αντιπρόεδρος κ. Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ενώ την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι όλων των απαραίτητων υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας, όπως και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με στόχο να αποσαφηνιστεί το σχέδιο ανέγερσης του νέου γηπέδου και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, μετά την Τροπολογία παραχώρησης των 30 στρεμμάτων του ΤΕΕΘΑ.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο Δήμαρχος της πόλης εξέφρασαν την πολιτική τους βούληση οι απαραίτητες διαδικασίες και διευθετήσεις να προχωρήσουν γρήγορα και αποφασιστικά, ώστε η πόλη να αποκτήσει όχι μόνο το νέο γήπεδο, αλλά και ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι φορείς δεσμεύθηκαν ώστε πολύ σύντομα να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με ειδικούς όλων των εμπλεκομένων, ώστε να προβλέπονται, να επιλύονται και να προχωρούν όλα τα ζητήματα ενός τόσο σημαντικού έργου.

από sdna.gr