Κάθε Σαββατοκύριακο στο νομό, μετά τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, είναι συχνό φαινόμενο να βγαίνουν ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως γίνεται μια νέα προσπάθεια στη διαιτησία των πρωταθλημάτων και χρειάζεται υπομονή, παρόλα αυτά, σύμφωνα και με τις ομάδες και όχι μόνο, η διαιτησία θέλει… δουλειά.

Οι περισσότερες ομάδες του νομού εκφράζουν ανοιχτά τα παράπονα τους, κάποιες τα πνίγουν…μέσα τους, όπως και να επιλέγουν ο παρανομαστής είναι πως η διαιτησία δεν περνάει απαρατήρητη.

Δείτε κάποιες από τις τελευταίες ανακοινώσεις:

Ανακοίνωση Αιγέα για το ματς με τον Αγ. Πρόδρομο

Χθές στον αγώνα Αιγέα – Άγιο Πρόδρομο πήραμε μια νίκη με σκορ 2-1 εντός έδρας. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ καλοί (χάνοντας ως συνήθως πολλές ευκαιρίες), στο δεύτερο ημίχρονο όμως παρόλο που ήμασταν πίσω στο σκορ (0-1), ανεβάσαμε την απόδοση μας και πήραμε τελικά την νίκη με 2-1. Σαν Αιγέας ποτέ δεν έχουμε αναφερθεί σε διαιτητές και διαιτησίες αν και έχουμε αδικηθεί πάρα πολλές φορές. Θεωρούμε ότι πάντα υπάρχει και ο παράγοντας “ανθρώπινου λάθος των διαιτητών” που είναι και αυτό μία δικαιολογία σεβαστή. Δυστυχώς όμως χθες η διαιτησία ήταν απαράδεκτη. Δεν θα πω ότι ήταν εσκεμμένη, θα πω όμως ότι οι διαιτητές ήταν άσχετοι με το αντικείμενο. Όταν έχουν και οι δύο ομάδες παράπονα από τη διαιτησία τότε υπάρχει πρόβλημα.

Όταν ο διαιτητής ακυρώνει κανονικό γκολ, δεν δίνει τρία αν όχι δύο πεντακάθαρα πέναλτι, μετράει γκολ επιθετικό φάουλ εις βάρος μας είναι να βγαίνεις εκτός εαυτού όσο υπομονή και να έχεις σαν άνθρωπος. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με τις πολύ κακές διαιτησίες αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. Γιατί θα φτάσουμε στο σημείο να εγκαταλείψουμε ένα πράγμα που μας αρέσει (και αυτές τις εποχές είναι δύσκολο να ασχολείσαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σπαταλώντας χρόνο και χρήμα). Γιατί μπορεί κάποια στιγμή όπως εχθές να βγούμε εκτός εαυτού και να μας κάνουν αυτοί με τις ποινές που θα μας επιβληθούν να το εγκαταλείψουμε.

Δεν ζητήσαμε ποτέ ευνοϊκές διαιτησίες θέλουμε διαιτησίες 50-50 εντός και εκτός έδρας, θέλουμε διαιτησίες δίκαιες. Δεν θέλουμε και δεν πάμε για άνοδο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μας στέλνετε διαιτητές οι οποίοι δεν έχουν ιδέα. Δυστυχώς το χειρότερο από όλα είναι ότι όταν στο τέλος είπα τους διαιτητές ότι έπρεπε να δώσουν το λιγότερο το ένα από τα τρία πέναλτι και ο διαιτητής μου απάντησε δεν ήταν κανένα. Και αυτό είναι το χειρότερο γιατί δείχνει πως είναι ανίδεος, αν μου έλεγε ναι έκανα λάθος θα θεωρούσα το συμβάν λήξαν. Από τη στιγμή όμως που δεν παραδέχεται ότι τα πέναλτι που δεν σφύριξε δεν ήταν πέναλτι υπάρχει πρόβλημα και σημαίνει πως ο διαιτητής είναι κακός και δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς Εδώ υπάρχει πρόβλημα…
Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τους δικούς μας και τους αντιπάλους τους ευχόμαστε Καλή συνέχεια και εμείς συνεχίζουμε. Προσεχώς τα βίντεο με τα δύο πέναλτι.

Ανακοίνωση Ορμύλιας για το ματς με το Διονυσίου 

Κάθε πέρσι και καλύτερα.
Φτάσαμε σε σημείο να μας χαρακτηρίσουν γραφικούς βγάζοντας ανακοινώσεις για τα αυτονόητα. Μόνο με γέλιο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να πούμε στα παιδιά μας και στο προπονητή μας. Συγχαρητήρια στον κύριο… Συγχαρητήρια στην ΕΠΣΧ και την επιτροπή διαιτησίας γι’ αυτό το πολύ ωραίο που μας επιφύλασσαν σήμερα. Είμαστε ευτυχισμένοι που συμμετείχαμε σε αυτήν την τεράστια ποδοσφαιρική γιορτή. Είμαστε ευτυχισμένοι που το ζούμε αυτό σήμερα. Που πήγαν και τους βρήκαν αυτούς τους τύπους σήμερα;

Υ.Γ.1. Επιτέλους κάθε Σάββατο με 10!!
Υ.Γ.2. Κάτι τέτοιες διαιτησίες μας θυμίζουν το λόγω για τον οποίο παραμένουμε το μόνο αφρικανικό κράτος με λευκούς κατοίκους.
Υ.Γ.3. Ζητάμε από την ΕΠΣΧ να μας επιτραπεί να βραβεύουμε μετά από κάθε αγώνα τους διαιτητές.
Υ.Γ.4. Κύριε πρόεδρε, (διευκρίνιση, οποία πέτρα να σηκώσεις στην Ελλάδα προέδρους βρίσκεις)…. ήμαρτον και βοήθεια μαζί

  • Αξίζει να σημειωθεί πως στο προηγούμενο παιχνίδι της Ορμύλιας με τον ΑΟ Σημάντρων, τα πολλά παράπονα ήταν από τη πλευρά του ΑΟΣ.

Ανακοίνωση Μουδανιών για το ματς με το Πολύγυρο 

“Η Διοίκηση μας, δίνει τα συγχαρητήρια της παρά την ήττα μας στο ιστορικό σωματείο της Νίκης Πολυγύρου, στον διαιτητή του χτεσινού μας αγώνα και 1ο βοηθό και τους εύχεται πάντα τόσο ακριβό δίκαιες διαιτησίες.
Άντε και σε ανώτερα να σας καμαρώσουμε πολύ πολύ ψηλά και γιατί όχι σε τελικό Champions league και τελικό παγκόσμιου κυπέλλου.

Δεν θέλει και πολύ λίγα Αγγλικά να μάθετε και είστε πολύ κοντά.
Επίσης δίνουμε τα συγχαρητήρια μας στην επιτροπή Διαιτησίας του Νόμου μας και κυρίως στον πρόεδρο της για τον τρόπο που ορίζει τις 3αδες των αγώνων και βλέπουμε ένα πρωτάθλημα όπως το ονειρευόμαστε….

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε πιεστική προς την Επιτροπή διαιτησίας προτείνουμε με όλο το σεβασμό προς εσάς το DVD του χτεσινού αγώνα να το προωθήσετε ως διδασκαλία σε σεμινάριο νέων διαιτητών.
Να είστε βέβαιοι πως θα γεννηθούν πολλοί… και….και θα είστε πολύ ήσυχοι στους αγώνες σας.
Καλή συνέχεια σε όλους.”

  • Επίσης, στο τελευταίο ματς των Μουδανιών μέσα στην Όλυνθο, τα έντονα παράπονα είναι από τη πλευρά των γηπεδούχων

Αυτές είναι κάποιες από τις τελευταίες ανακοινώσεις ομάδων σε διάστημα λίγων ημερών από σωματεία της Χαλκιδικής.

  • Η αναφορά ονομάτων στις ανακοινώσεις σβήνονται με …. για ευνόητους λόγους.