Ψαράς έσωσε αγοράκι 1,5 έτους που επέπλεε στη θάλασσα αφού το πλησίασε επειδή το πέρασε για… κούκλα!

Το περιστατικό συνέβη στη Νέα Ζηλανδία στην παραλία Ματάτα, στο Βόρειο Νησί. Ο Γκας Χατ βρισκόταν στα ανοιχτά με την βάρκα του και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το ψάρεμα όταν είδε κάτι που του τράβηξε την προσοχή.

«Νόμιζα ότι ήταν κούκλα. Άπλωσα τα χέρια μου, το έπιασα από το μπράτσο και ακόμη και εκείνη την ώρα, πίστευα ότι ήταν μια κούκλα», διηγήθηκε ο Χατ.

«Το πρόσωπό του ήταν σαν από πορσελάνη, με τα κοντά μαλλάκια του απλωμένα πάνω στο πρόσωπό του, αλλά έβγαλε μια κραυγούλα και είπα “Ω Θεέ μου, είναι ένα μωρό και είναι ζωντανό”», λέει ο ψαράς.

«Επέπλεε κανονικά. Αν δεν ήμουνα εκεί ή είχα πάει ένα λεπτό αργότερα, δεν θα το είχα δει», συνέχισε ο ψαράς. «Ήταν πολύ τυχερό, δεν ήταν η ώρα του να φύγει», πρόσθεσε.

Οι γονείς του μικρού Μαλάτσι, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης για το περιστατικό με τη μητέρα, Τζέσικα Γουάιτ, να δηλώνει πως ο γιος της «είχε μελανιάσει, ήταν παγωμένος και φαινόταν πιο μικρός απ’ ότι συνήθως».

Το μωρό είχε ξεφύγει από την προσοχή των γονιών του που βρίσκονταν σε παραλιακό κάμπινγκ, ανοίγοντας τη σκηνή, έφυγε προς τη θάλασσα και το παρέσυρε το ρεύμα. Για καλή του τύχη, ο Χατ εκείνη τη μέρα είχε αποφασίσει να ψαρέψει 100 μέτρα πιο μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται καθημερινά.

Το 2017 επτά παιδιά προσχολικής ηλικίας πνίγηκαν στη Νέα Ζηλανδία καθώς επίσης και τρία παιδιά κάτω των πέντε ετών από την αρχή της φετινής χρονιάς.

από gazzetta.gr