Τιμητική διάκριση έλαβε ο κος Κων/νος Στέγγος για τη συμβολή του ίδιου και του Πόρτο Καρράς στον τουρισμό ευεξίας, στο 1ο Συμπόσιο Ιατρικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Electra Palace, από το δίκτυο της Med-Professionals και στο οποίο συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, εκατοντάδες Έλληνες εξειδικευμένοι ιατροί, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, διαγνωστικές μονάδες υγείας, ξενοδοχεία και καινοτόμες επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας.

Στο συμπόσιο πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για τον Ιατρικό Τουρισμό της Ελλάδος προκειμένου να γίνει μία συλλογική προσπάθεια με χάραξη εθνικής στρατηγικής και στα πλαίσια αυτά τοποθετήθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κος Γ. Τζιάλας, ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κος Γ. Γιαννόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κος Α. Μουρμούρας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της ΚΕΔΕ και της Elitour κύριος Γ. Πατούλης, κ.ά.

Ο κος Κ. Στέγγος κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Τεχνική Ολυμπιακή της οποίας ηγείται,  ανέλαβε το 1999 τα ηνία του εμβληματικού τουριστικού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς και το αναμόρφωσε από μηδενική βάση συμβάλλοντας μάλιστα ουσιαστικά στον τουρισμό υγείας και ευεξίας, κατασκευάζοντας τα δύο μεγαλύτερα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας & Σπα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, για να συνδυάζεται η ευεξία και ο ιαματικός τουρισμός με τις διακοπές, και για να διευρύνεται η τουριστική σεζόν.

Στα 7.000 τετραγωνικά μέτρα των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας & Σπα του Πόρτο Καρράς παρέχεται μεγάλη ποικιλία θεραπειών θαλασσοθεραπείας, όπως ελαφριές θεραπείες με βάση τη θερμότητα, θεραπείες αποτοξίνωσης, ιαματική λουτροθεραπεία, ρωμαϊκά λουτρά, σάουνες με φυτικά στοιχεία, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με τις εκπληκτικές πισίνες θαλασσοθεραπείας και υδρομασάζ, και υψηλής αλατότητας με πραγματικά ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες, αφού γίνεται ειδική επεξεργασία του θαλασσινού νερού, μέσω φίλτρων, με πίεση 70 ατμοσφαιρών, χωρίς να υπάρχει καμία αλλοίωση της ιδιότητας αυτού.

Στη συνέχεια ο κος Κ. Στέγγος αναφέρθηκε στα πρόσφατα προγράμματα-πρωτόκολλα, για το στάδιο αποθεραπείας και αποκατάστασης που εφάρμοσε το Πόρτο Καρράς επιτυχώς, στους Ρώσους κοσμοναύτες Γιούρι Μαλαντσένκο και Άντον Σκαπλέροφ, μετά από πολύμηνη παραμονή τους στο διάστημα, οι οποίοι κατά δήλωσή τους, ενθουσιάστηκαν και έγιναν οι καλύτεροι διαφημιστές του τουριστικού συγκροτήματος ενώ έκλεισε τον χαιρετισμό του λέγοντας ότι το συνολικό έργο που έχει γίνει στο Porto Carras Grand Resort συνεχίζεται με στόχο εκτός των «Ήλιος – Θάλασσα – Καλοκαίρι» που αποτελούν τα κλασσικά τουριστικά θέλγητρα της χώρας και ούτως ή άλλως η Ελλάδα είναι ξακουστή γι’ αυτά, να προσφέρεται ένα μοναδικό πολύπλευρο τουριστικό προϊόν που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ποιοτικές υπηρεσίες στον τομέα της ευεξίας και του ιαματικού τουρισμού.