Πέθανε σήμερα, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, ο δημιουργός μερικών από τους δημοφιλέστερους σούπερ ήρωες όλων των εποχών και ιδρυτής της Marvel Comics, Stan Lee, σε ηλικία 96 ετών. Ο Σταν Λι ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο των κόμικ στα 17 του και δύο χρόνια μετά υπέργραψε την πρώτη εξ ολοκλήρου δική του ιστορία.

Ο Στάνλει Μάρτιν Λίμπερ, όπως ήταν ολόκληρο το όνομα του, συνδημιούργησε τους Spider-Man, X-Men, Thor, Iron Man, Black Panther, Hulk, Daredevil, The Fantastic Four και περισσότερους από 350 ακόμη σούπερ ήρωες. Από το 1961, μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Jack Kirby και Steve Ditko, κατάφεραν να χτίσουν την αυτοκρατορία των comics που είναι γνωστή σήμερα η Marvel.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Stan Lee έχει εμφανιστεί σε όλες τις ταινίες του Marvel Cinematic Universe, έχοντας μάλιστα γυρίσει εκ των προτέρων όλα τα cameos του, στην δυσάρεστη περίπτωση όπου θα πέθαινε νωρίτερα.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τόσο με την όραση όσο και με το αναπνευστικό του. Το 2017 μάλιστα έχασε τη γυναίκα του σε ηλικία 69 ετών.

Δείτε ένα βίντεο με όλες του τις εμφανίσεις τις ταινίες της MARVEL.