Τη Χαλκιδική επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΚΙΝ.ΑΛ για την Κεντρική Μακεδονία Χρήστος Παπαστεργίου, προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝ.ΑΛ. Παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Π.Κ.Μ δίνοντας έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα, στον Τουρισμό, στους Αρχαιολογικούς και Ιστορικούς θησαυρούς, στις παγκόσμιες μοναδικότητες της περιοχής, στη Βιομηχανία και στο εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Τόνισε πως ως Φορέας η Περιφέρεια οφείλει να συνδέσει με τον πλέον επωφελή τρόπο όλους αυτούς τους τομείς και να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο την ανάπτυξη. Άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική στη νυν Διοίκηση της Περιφέρειας χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τον τρόπο λειτουργίας της και εντοπίζοντας λάθη στις κινήσεις της. Ταυτόχρονα σχολίασε πως η νυν Διοίκηση της Περιφέρειας στερείται ικανότητας στον στρατηγικό σχεδιασμό και ενώ βρισκόταν στην έβδομη θέση αναφορικά με την παραγωγικότητά της, έπεσε στην ένατη θέση. “Ουτε καν έμεινε στάσιμη” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. ευθύνη γι αυτό στον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα λέγοντας ότι η στόχευση Τζιζικώστα είναι αλλού όχι στην Π.Κ.Μ. όπως αυτό αποδείχθηκε από την ως τώρα πολιτική διαδρομή του με την κύρια προσφάτως εκπεφρασμένη επιθυμία του που δεν ήταν άλλη από το να αναδειχθεί Πρόεδρος της ΝΔ.

 

“Πρέπει να αναγνώσουμε σωστά τα μηνύματα που λαμβάνουμε”, σχολίασε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το νέο ΕΣΠΑ έχει εντελώς άλλη φιλοσοφία από το τρέχον: απαιτεί συνεργασίες με άλλες Περιφέρειες (ακόμα κ άλλων χωρών) ενώ επίσης, σχολίασε πως πρέπει να είναι σύνθετη η εικόνα ενός έργου για να χρηματοδοτηθεί. Αναφορικά με τις στοχεύσεις του συνδυασμού του δήλωσε: “Ζητούμενό μας είναι να πετύχουμε τα έργα που προάγουν την έξυπνη ανάπτυξη και έχουν θετικό αποτέλεσμα στο Περιβάλλον”.

Η πολιτική πρόταση Παπαστεργίου για την ανάπτυξη στη Χαλκιδική αφορά στην κινητοποίηση και ένταξη παραγωγικών Φορέων (επιμελητήρια συνεταιρισμοί, ιδιώτες με μεγάλες μονάδες) σε κοινή δράση. “Μέλημα μας, υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, είναι ο ενιαίος συντονισμός όλων των παραγωγικών δυνάμεων της Π.Κ.Μ”. Τη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής της Χαλκιδικής τα οποία στη συνέχεια συνομίλησαν με τον κ. Παπαστεργίου για τις επικείμενες εκλογές.