Πιο συγκεκριμένα άγνωστοι επιτέθηκαν λεκτικά, έφραξαν τον δρόμο και έσπρωξαν μεταξύ άλλων τους Κώστα Γαβρόγλου, Πάνο Σκουρλέτη, Παναγιώτη Ρήγα, Νίκο Φίλη, Νίκο Τόσκα και Θοδωρή Δρίτσα που πήγαν για να καταθέσουν στεφάνι.

Τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ 24 ώρες πριν απόεπέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς επί ποδός βρίσκονται ήδη 5.000 αστυνομικοί, ενώ αναμένεται να επιστρατευτούν ακόμη και drones.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι επί ποδός πολέμου από νωρίς το πρωί της Τρίτης με την προσαγωγή τριών ατόμων του ακροδεξιού χώρου που επιχείρησαν να κρεμάσουν πανό με το ναζιστικό σύμβολο στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου.

Σκουρλέτης: Διαχρονικά τα μηνύματα του Πολυτεχνείου

«Η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Ενός αγώνα του οποίου τα μηνύματα είναι διαχρονικά», αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Μήνυμα το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες μόλις ώρες μετά τον προπηλακισμό του κ. Σκουρλέτη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πολύ περισσότερο που στην εποχή μας κάποιοι εμφανίζονται νοσταλγοί της δικτατορίας και έχουν το θράσος ακόμα και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο να μιλάνε με κολακευτικά λόγια για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Βαδίζουμε, λοιπόν, στο δρόμο του Πολυτεχνείου, στο δρόμο των συνθημάτων του, στο δρόμο της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε είδους φασισμό, ρατσισμό. Σε έναν αγώνα ο οποίος είναι διαρκής», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης και καταλήγει: «Συνεχίζουμε, λοιπόν, με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου».

Γαβρόγλου: Τα θέματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες

«Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά» και «πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την ένταση που επικράτησε στο χώρο του Πολυτεχνείου το πρωί όταν ομάδα νεαρών εμπόδισε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε, επίσης, ότι «οι μέρες αυτές είναι αυτές που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας».

Παπαδημούλης: Το Πολυτεχνείο δεν έχει «ιδιοκτήτες»

«Το “Πολυτεχνείο” είναι σύμβολο αγώνα για Δημοκρατία. Δεν έχει “ιδιοκτήτες”. Και οι τραμπουκισμοί το λεκιάζουν!» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή την απαγόρευση από ομάδα νεαρών σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου. «Το “Πολυτεχνείο”, ήταν η αρχή του τέλους της δικτατορίας, που ολοκληρώθηκε με την προδοσία της Κύπρου από τη χούντα. Για αυτό το μισούν και το συκοφαντούν οι φασίστες. Το “Πολυτεχνείο” είναι σύμβολο αγώνα για δημοκρατία. Δεν έχει “ιδιοκτήτες”. Και οι τραμπουκισμοί το λεκιάζουν!», αναφέρει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ποτάμι καταδικάζει τους προπηλακισμούς εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Tο Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία», τονίζει σε ανακοίνωση το Ποτάμι, καταδικάζοντας τους προπηλακισμούς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης», υπογραμμίζει.