Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας τελέστηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Μουδανιών, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρος.

Η συγκίνηση στον κλήρο ήταν εμφανής όταν ο Μητροπολίτης αλλά και ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Ραμανδάνης αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που πέρασε ο προσφυγικός λαός κατά την εγκατάστασή του στα Ν. Μουδανιά, τις μνήμες που είχαν μαζί τους από τις χαμένες πατρίδες, αλλά και την πρόοδο που σημειώθηκε στον τόπο τα τελευταία 100 χρόνια.

Σε ένδειξη τιμής και ανάμνησης της ημέρας, ο πατέρας Αθ. Ραμανδάνης δώρισε στο Μητροπολίτη Προύσης μια ποιμαντική ράβδο για να προσεύχεται για τον κόσμο των Ν. Μουδανιών. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, μέσω του κ. Ελπιδοφόρου εξήρε το έργο του π. Αθ. Ραμανδάνη και απέστειλε ένα πετραχήλι και ένα εγκόλπιο.

Ο κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε και το Μητροπολίτη Κασσανδρείας και κάλεσε άπαντες να παραβρεθούν στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Θεοφανίων με το παλιό ημερολόγιο, στην παλιά Τρίγλια. Εκεί θα λειτουργήσει ο Πατριάρχης στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου και στη συνέχεια θα αγιάσουν τα νερά σε μια λαμπρή θρησκευτική τελετή.