Τις προσπάθειες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα εγκληματικότητας και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες επισήμανε η κυρία Ολγα Γεροβασίλη στην Ολομέλεια της Βουλής υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι εικόνες «της Αθήνας ως πόλης που καταστρέφεται ή των πανεπιστημίων που έχουν παραδοθεί στην ανομία είναι αποτέλεσμα σκηνοθεσίας και δραματοποίησης της πραγματικής κατάστασης».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των Ολγας Κεφαλογιάννη (ΝΔ) για την ανομία στο κέντρο της Αθήνας και της Εύης Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ) για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια, παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν θέματα», έσπευσε ωστόσο να υποστηρίξει ότι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ δείχνουν ότι το φαινόμενο δεν είναι σε έξαρση αλλά σε μείωση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «μύθο» τις καταγγελίες περί παρέμβασης προς την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ προκειμένου να δείχνει ανοχή σε παραβατικές ομάδες ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να τροποποιήσει το πλαίσιο για το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Θα συμφωνήσω ότι  υπάρχουν θέματα. Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν υπάρχουν θέματα εγκληματικότητας. Θα διαφωνήσω όμως με την άποψη που λέει ότι τα προβλήματα είναι πρωτοεμφανιζόμενα ή αυξανόμενα λόγω ανοχής που δείχνει δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία» ανέφερε η υπουργός απαντώντας στην κυρία Κεφαλογιάννη που στην ερώτησή της υποστήριξε ότι το κέντρο της Αθήνας έχει παραδοθεί σε ομάδες εγκληματικότητας.

«Δίνετε για την Αθήνα μια εικόνα καταυλισμού εγκληματικότητας. Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό» συνέχισε η κυρία Γεροβασίλη υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ προσπαθεί να αντλήσει αντιπολιτευτικά επιχειρήματα από το συγκεκριμένο θέμα καθώς στα ζητήματα της οικονομίας η στρατηγική της έχει συντριβεί.

Απαντώντας στο ερώτημα της κυρίας Χριστοφιλοπούλου που απαρίθμησε τα πρόσφατα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Αρνούμαι να δεχθώ τις εικόνες που παρουσιάζονται με σκηνοθεσία «Μπεν Χουρ» και αρκετή δραματοποίηση».

«Δεν δέχομαι την εκτίμηση ότι η παρανομία και παραβατικότητα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και πως η ΕΛΑΣ έχει δεμένα χέρια» ανέφερε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε «Δεν θα εγκαταστήσουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια. Τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με κατασταλτικά μέσα. Αλλά με συνεργασία πολιτείας και πανεπιστημιακής κοινότητας».

Τέλος υποστήριξε πως είναι «τεράστιος μύθος πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει εγκληματίες ή πως η πολιτική ηγεσία εμποδίζει την φυσική ηγεσία να δράσει» και παραλλήλισε τις συγκεκριμένες καταγγελίες με τις καταγγελίες περι σχέσης του Ανδρέα Παπανδρέου με την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη»