Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η δημοτική αρχή Πολυγύρου λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί στο δήμο από την έλευση 30 περίπου ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. Τα προσφυγόπουλα μένουν σε ξενώνα του Πολυγύρου και αρμόδια για τη διαβίωσή τους είναι μια ΜΚΟ.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Αυτοδιοικητικά» τόνισε πως ήδη η δημοτική αρχή ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ηλικία των παιδιών, τον τόπο προέλευσης αυτών και τα λοιπά διαθέσιμα στοιχεία τους. Επιπλέον υπήρξε και μια ένσταση από πλευράς του δήμου ως προς το αν πρέπει να μπουν σε τάξεις υποδοχής του πρωινού ΕΠΑΛ, ή όχι. Η πρόταση του δήμου που συζητήθηκε και με τη Β/θμια Εκπαίδευση ήταν να δημιουργηθούν οι τάξεις υποδοχής στο εσπερινό λύκειο ώστε να μην προκληθούν μεταξύ άλλων και φαινόμενα αντιδράσεων.

Στην ίδια συνάντηση παρευρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου και η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, για την οποία ωστόσο ο δήμαρχος άφησε αιχμές, λόγω της ανακοίνωσης που εκδόθηκε στη συνέχεια από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και κατηγορεί το δήμαρχο για τις ξενοφοβικές αντιδράσεις που παρατηρούνται λέγοντας ότι «με την προτροπή δυστυχώς κάποιων δημοτικών συμβούλων του δήμου Πολυγύρου έχει δημιουργηθεί ένα πολύ έντονο θέμα στην περιοχή για να μην πάνε στο σχολείο αυτά τα παιδιά».

Το θέμα προγραμματίστηκε να συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Πολυγύρου, εκτός ημερήσιας διάταξης, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου.