Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου όταν συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα των ανήλικων προσφυγόπουλων που με πρωτοβουλία μιας ΜΚΟ φιλοξενούνται εδώ και λίγες μέρες σε ξενώνα της περιοχής. Πρόκειται για 18 παιδιά η διαμονή των οποίων έχει διχάσει την κοινωνία, ενώ η δημοτική αρχή δέχεται τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ για καλλιεργούμενο κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν ότι το λόγο πήρε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Σωτηρία Βλάχου, κάτι που οδήγησε τη μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως έκαναν και δημότες.

Ωστόσο, η συζήτηση συνεχίστηκε καθώς επικράτησε ψυχραιμία στη συνέχεια και ακούστηκαν οι φωνές διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών όσον αφορά τις τάξεις υποδοχής για τα προσφυγόπουλα. Άλλωστε αυτό που ζήτησε ο δήμαρχος και από το αρμόδιο Υπουργείο είναι να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής σε απογευματινό σχολείο και όχι στα πρωινά τμήματα.

Με τη θέση της διοίκησης τάχτηκε από τη μειοψηφία ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΕ Αναστάσιος Κανταράς, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση ενημέρωση όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρήστος Βορδός συναντήθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας με εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που ζήτησαν μάλιστα και αναδρομικά συγγνώμη κατανοώντας τα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη ενημέρωσης προς το δήμο. Τα παιδιά εκτιμάται ότι θα μείνουν στον Πολύγυρο ως το τέλος του έτους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ζητηθεί από την εισαγγελία να γίνουν εξετάσεις στα παιδιά ώστε να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για ανήλικους ή όχι.