Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την ενεργό συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας διοργανώνεται η ενημερωτική διημερίδα – 4ο Forum Υγείας 2018, με θέμα «Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην εκδήλωση προβάλλοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης, με σκοπό την πληροφόρηση των πολιτών σε θέματα υγείας.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, «πρόκειται για μια σημαντική διημερίδα του κλάδου της υγείας με πολλαπλά διαχρονικά, όμως πάντοτε επίκαιρα μηνύματα, που γίνεται η γέφυρα όχι μόνο για τη μεταφορά γνώσης και πληροφορίας αλλά και για την ανάπτυξη μιας πιο άμεσης και αποτελεσματικής σχέσης μεταξύ πολιτών και επιστημονικής κοινότητας».

 «Η διημερίδα με θέμα “Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία”, η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, εντάσσεται στο πλαίσιο των ιατρικών δράσεων της Αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης. Η συμμετοχή μας στο εν λόγω φόρουμ στοχεύει στην καλύτερη ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινού ιατρικού ενδιαφέροντος, που θα πραγματοποιούνται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ειδικό  περίπτερο με αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό στο χώρο της εκδήλωσης», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Δημήτρης Χατζηβρέττας.

Οι συμμετέχοντες στην ενημερωτική διημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις (π.χ. αξιολόγηση φυσικής κατάστασης/εργομέτρηση, συμβουλευτική για ορθοπεδικά θέματα). Θα μπορούν επίσης να λάβουν δωρεάν περιποιήσεις προσώπου και σώματος, αλλά και εξατομικευμένες συμβουλές από διαιτολόγο.

Το πρόγραμμα των ομιλιών καλύπτει σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιατρικής και επιστημονικής έρευνας, ενώ αναμένονται πολλές ενδιαφέρουσες επιστημονικές ανακοινώσεις που θα αφορούν σοβαρές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις και θέματα υγείας που απασχολούν την κοινωνία.