Δήμος ΚασσάνδραςΧαλκιδική

Σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή του Ισόπεδου Κόμβου Χανιώτης

Άμεσα λειτούργησε ο δήμος Κασσάνδρας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να εγκριθεί η νομιμότητα της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των δύο για την κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΧΑΝΙΩΤΗΣ» ολικού προϋπολογισμού 30.000,00€. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το πρόγραμμα ΚΑΠ με ποσό 140.000,00€  από ιδίους πόρους και μελέτη του Δήμου Κασσάνδρας  ποσό 160.000,00€.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στο κεντρικό σημείου του οικισμού της Χανιώτης επί της επαρχιακής οδού όπου εντοπίζονται αυξημένα και επικίνδυνα κυκλοφοριακά προβλήματα. Επίσης, προβλέπονται η κατασκευή ενδιάμεσης μόνιμης νησίδας διαχωρισμού των δύο λωρίδων κυκλοφορίας, η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης, η δημιουργία ασφαλών διαβάσεων πεζών και ΑμεΑ, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση σύγχρονων υποδομών ηλεκτροφωτισμού.

«Ο Δήμος Κασσάνδρας συνεχίζει συστηματικά και αποτελεσματικά να αντιμετωπίζει τα πλέον κρίσιμα προβλήματα που απασχολούσαν την περιοχή μας την τελευταία δεκαετία και τα οποία υποβάθμιζαν συστηματικά την ποιότητα κίνησης στη Χανιώτη. Με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος Κασσάνδρας θα προσφέρει στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής σύγχρονες υποδομές διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη καθημερινή κίνηση και εξυπηρέτησή τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close