Τη θέση που διατύπωσε για το Μακεδονικό, χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη θητεία του μέχρι τώρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Ήταν πολύ άκαιρη η τοποθέτηση μου σε σχέση με το χρόνο και με τον όγκο των διαδηλώσεων και του πατριωτισμού που υπήρχε. Βέβαια υπήρχε και τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μπουτάρης ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του να μην κατέβει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας πως είναι προσωπική απόφαση και όχι πολιτική.

«Δύο χρόνια πριν είχα αποφασίσει να μην κατέβω. Αλλά είχα υποστεί πολλές πιέσεις να κατέβω. Ότι είχα να δώσω το έδωσα. Δεν μπορούσα άλλα τέσσερα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφού ξεκαθάρισε ότι η σημερινή συνέντευξη τύπου δεν είναι αποχαιρετιστήρια, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο έργο της διοίκησης του από το 2010 έως σήμερα, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως την αύξηση στις αφίξεις τουριστών, το συμμάζεμα στα οικονομικά του δήμου και το άνοιγμα της πόλης, μέσα από προσωπικής κινήσεις του ίδιου.

Αναφερόμενος στα οικονομικά του δήμου είπε ότι το κομματικό μαγαζί που παραλάβαμε ήταν γεμάτο σπατάλες και κακοδιαχείριση.

από thestival.gr