Σε απολογισμό πεπραγμένων προχώρησε  ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς απευθυνόμενος στα μέλη της παράταξης που εκλέχτηκαν στις προηγούμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Ζουμπά το  50 τοις εκατό του προεκλογικού προγράμματος  της παράταξης έχει δρομολογηθεί όπως ακριβώς σχεδιάστηκε, ενώ εκτελέστηκαν και τα περισσότερα έργα που ήταν σε εξέλιξη. «Άλλωστε είναι αδύνατο σε μια θητεία να γίνει πράξη όλο το πρόγραμμα μιας παράταξης», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Μεγαλύτερης σημασίας  για τον ίδιο είναι η εξωστρέφεια που επέδειξε ο δήμος προκειμένου να γίνει ένα  τουριστικό, πνευματικό κέντρο ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται. ¨Είναι τα άυλα πράγματα. Η ευαισθησία μας απέναντι στην κοινωνία, η ποιότητα στον τουρισμό και τον πολιτισμό, οι αδελφοποιήσεις και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και διοργανώσεις», ανέφερε ο κ. Ζουμπάς. Αναλυτικότερα μιλώντας για τα μεγάλα έργα του δήμου,ο δήμαρχος Γιώργος Ζουμπάς άφησε αιχμές για τη διοίκηση του Χρ. Πάχτα, πρώην δημάρχου,που στην πραγματικότητα δεν ολοκλήρωσε μεγάλες παρεμβάσεις όπως είπε, και τα έργα χρειάστηκε να γίνουν γέφυρα στο επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. “Σήμερα είναι ενταγμένα, 29 έργα σε όλα τα προγράμματα που αγγίζουν το ύψος των 48 εκατομμυρίων ευρώ”, τόνισε.
Επιπλέον ο δήμαρχος μίλησε για μικρότερες παρεμβάσεις όπως καθαρισμοί ρεμάτων και φρεατίων, επίλυση προβλημάτων υδροδότησης σε περιοχές όπως ο Στανός, το Παλαιοχώρι και το Νεοχώρι, και οι μονάδες φίλτρανσης στην Ολυμπιάδα. Στο θέμα των σχολικών μονάδων ο δήμαρχος μίλησε για τη συντήρηση που έχει γίνει στα κτίρια, αλλά και στους χώρους αθλητισμού και πολιτισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γήπεδο της Αμμουλιανής, στο θέατρο των Ν. Ρόδων αλλά και στο δημοτικό σχολείο του ίδιου χωριού. Ο κ. Ζουμπάς μίλησε και τις αλλαγές που έγιναν στα ΓΠΣ, κι όπως είπε σε αντίθεση με το σχεδιασμό των μεταλλείων. “Αναθέσαμε σε μελετητή και είμαστε έτοιμη για το επόμενο στάδιο που είναι τα Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια”, είπε. Στον απολογισμό του ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις εξωστρέφειας του δήμου, από τη διοργάνωση του Έτους Αριστοτέλη μέχρι και τα πολιτιστικά δρώμενα και τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Στο επίκεντρο αυτής της αναφοράς στάθηκε η δημιουργία του Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών.

Σύσσωμη υποστήριξη στην υποψηφιότητα του Α. Τσακνή

Τον απολογισμό παρακολούθησαν οι υποψήφιοι με την παράταξη Κίνημα Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αργύρη Τσακνή η παράταξη είναι πολύ περήφανη για το έργο της δεδομένων των συνθηκών στη χώρα, αλλά και της εικόνας που είχε ο δήμος όταν τον παρέλαβαν, με πλήρη όπως είπε εξάρτηση από τα μεταλλεία, δεκάδες δικαστικές διαμάχες και έντονα καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες που χτύπησαν πολλές περιοχές. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισε ο δήμος σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και με την είσπραξη των οφειλών από το τέλος παρεπιδημούντων. Πάνω από 500 επιχειρήσεις δεν πλήρωναν τέλος όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Εκτενή αναφορά έκανε και στην κοινωνική πολιτική. Κι όπως είπε σε σχέση με τα έργα, όλα ολοκληρώθηκαν ή πέρασαν γέφυρα στην επόμενη προγραμματική περίοδο. “Ο δήμος μας πρέπει να είναι οικονομικά υγιής και ανεξάρτητος. Σε λίγα χρόνια όποιοι δεν είναι υγιείς οικονομικά είτε θα μπαίνουν σε επιτροπεία ή θα συννενώνονται με άλλους”, τόνισε.και έθεσε το δίλημμα της απόλυτης εξάρτησης του δήμου από μια πολυεθνική εταιρεία. Μεγάλη βάση έδωσε ο κ. Τσακνής στο Κέντρο Διεθνών Αριστοτελικών Σπουδών και το να γίνουν τα Στάγειρα μνημείο της Ουνέσκο.

Μετά τον απολογισμό του ο κ. Τσκανής, αφού έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του είναι υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη, ζήτησε και έλαβε την υποστήριξη όλων των συναδέλφων του, τους οποίους και ευχαρίστησε για το εγκάρδιο και υποστηρικτικό κλίμα. “Σας καλώ να βγείτε στην κοινωνία και να στηρίξετε αυτή τη δημοτική αρχή και τη συνέχεια αυτής της φιλοσοφίας”, ανέφερε σχετικά ο κ. Τσακνής.”Οι αρχές και οι αξίες δεν αλλάζουν για το Κίνημα Ανάπτυξης. Μπορεί να αλλάξουν ονομασίες και σύμβολα αλλά όχι οι απόψεις μας κι αυτό που πρεσβεύουμε. Μαζί σας θα συνεχιστεί αυτό το ταξίδι και θα πάμε σε μια νέα νικηφόρο πορεία“, κατέληξε.