Σε λίγες ώρες από τώρα(25/11 – 15:00) είναι το μεγάλο Χαλκιδικιώτικο ντέρμπι της Γ’ Εθνικής (2ου ομίλου) ανάμεσα στο ΠΟ Τρίγλιας και τον Άρη Παλαιοχωρίου. Τοπική κόντρα σε εθνικές κατηγορίες είχαμε να δούμε από τη σεζόν 2013-14 όταν μονομαχούσαν Διγενής Λακκώματος και ΠΟ Μουδανιών για τη σωτηρία στη πρώτη χρονιά της ερασιτεχνικής Γ’ Εθνικής, ενώ αμφότερες υποβιβάστηκαν στο φινάλε. Αργότερα, από τη τρίτη κατηγορία της χώρας πέρασε και ο Απόλλων Αρναίας.

Στο σήμερα, ίσως είναι η πρώτη φορά που δυο ομάδες του νομού κοντράρονται μεταξύ τους με στόχο τη κορυφή του πίνακα. Έχουν κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα ως τώρα, κάτι που θέλουν να συνεχίσουν.

O φιλοξενούμενος Άρης φιγουράρει στη πρώτη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, ενώ η Τρίγλια βρίσκεται λίγο παρακάτω με μόλις τρεις βαθμούς διαφορά καθώς έχει 15 πόντους.

Ντέρμπι κορυφής, λοιπόν, για τις ομάδες που εκπροσωπούν το νομό Χαλκιδικής στις εθνικές κατηγορίες, με τους φίλους του ποδοσφαίρου να μετρούν αντίστροφα για τη μεγάλη αναμέτρηση που ξεκινάει στις 15:00 στο γήπεδο της Τρίγλιας.

Από τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική… στο ντέρμπι κορυφής λίγο καιρό μετά

Τη σεζόν 2016-2017 οι δυο τους μονομαχούσαν στα μπαράζ ανόδου από την Α’ κατηγορία Χαλκιδικής στη Γ’ Εθνική με τον Άρη Παλαιοχωρίου να κατακτά την άνοδο στη 3η κατηγορία. Βέβαια, στον ”τελικό” των μπαράζ είχε φτάσει, εκτός του Άρη, το Στρατώνι, που είχε επικρατήσει της Τρίγλιας, ενώ στα play-off ανόδου βρισκόταν και η Βαρβάρα που συμπλήρωνε το ”μίνι” πρωτάθλημα των τεσσάρων ομάδων.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, σήμερα (25/11/2018) ΠΟ Τρίγλιας και Άρης Παλαιοχωρίου δίνουν μια ξεχωριστή κόντρα, αυτή της κορυφής στη Γ’ Εθνική με στόχο τη διάκριση της Χαλκιδικής στα επαγγελματικά σαλόνια του ποδοσφαίρου.

  • Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί και στο Σούπερ Καπ Χαλκιδικής – πρωτάθλημα το Παλαιοχώρι, κύπελλο η Τρίγλια – πριν την έναρξη της περσινής ποδοσφαιρικής σεζόν με το Παλαιοχώρι να επικρατεί 2-1.