Προς τα μέσα του 2019 αναμένεται να λειτουργήσουν τα δύο νέα ξενοδοχεία με την υπογραφή του ομίλου Marriott σε Αθήνα και Πάτρα και μάλιστα μέσα από ένα νέο deal του ομίλου με την κοινοπραξία Shaner Italia S.R.L./CS Hospitality που θα αναλάβει τη διαχείρισή τους.

Ο λόγος για το νέο Αcademia Hotel στην Ακαδημίας, σε ακίνητο του ΝΑΤ, που θα φέρει το brand της Autograph και το νέο Moxy της Πάτρας, στο ακίνητο του ομίλου της Εθνικής Πανγαία, στο εγκαταλελειμμένο πρώην ξενοδοχείο «Μορέας», το οποίο αγοράστηκε από τη γνωστή Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας στο τέλος του 2016.

Τη διαχείριση των δύο ξενοδοχείων θα αναλάβει το joint venture που αποτελείται από την Shaner Italia, του ομίλου The Shaner Hotel Group με πάνω απο 50 ξενοδοχεία υπό διαχείριση σε ΗΠΑ, Ιταλία και Μπαχάμες, και την ελληνική CS Hospitality, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το πρώτο τους κοινό εγχείρημα στην ελληνική αγορά, στο πλαίσιο της επέκτασής τους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Και τα δύο ξενοδοχεία πρόκειται να ανοίξουν με βάση τα νέα πλάνα στα μέσα του 2019, ενώ είδικά όσον αφορά το ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο έχει μισθώσει από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο η λιβανέζικων συμφερόντων Yasbek, ήδη από το τέλος του 2017 και για περίοδο 30+10 ετών το ακίνητο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο να λειτουργήσει νωρίτερα, ωστόσο υπήρξαν ζητήματα τεχνικής φύσης σε σχέση με το κτίριο που καθυστέρησαν τις εργασίες.

Σημειωτέον ότι παρόμοιο deal διαχείρισης έχει κάνει η Marriott με τη γνωστή εταιρεία SWOT για το νέο Autograph που θα ανοίξει στη Μύκονο το 2019 όπως επίσης και με την οικογένεια Σπανού των Ledra Hotels & Villas σε Κρήτη και Κέρκυρα.

To νέο ξενοδοχείo Αcademia, το πρώτο για την αλυσίδα Autograph στην ελληνική πρωτεύουσα, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου θα έχει 60 πολυτελή δωμάτια και roof garden με θέα την Ακρόπολη, ενώ και το ξενοδοχείο της Πάτρας, θα είναι το πρώτο Μoxy στην Ελλάδα. Τα Moxy είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα brands της Marriott με πολύ καλή σχέση ποιότητας- τιμής και στόχος του ομίλου είναι να λειτουργήσει και νέα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα υπό το συγκεκριμένο brand. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήσεις πραγματοποιούνται ώστε η αλυσίδα Moxy να έρθει τόσο στην Αθήνα και τον Πειραιά, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Οσον αφορά τώρα το joint venture, η Shaner Italia, S.R.L εστιάζει τη δραστηριότητά της στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων στη ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με επίκεντρο την Τοσκάνη και πλέον και στην Ελλάδα. Το Shaner Hotel Group είναι από τις πλέον γνωστές εταιρείες στο χώρο της ξενοδοχίας με αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο που εμπλουτίζεται συνεχώς σε ΗΠΑ, Ιταλία και Μπαχάμες. Η CS Hospitalityδιαθέτει σημαντική εμπειρία στο κομμάτι της διαχείρισης ξενοδοχείων με δραστηριότητα και στους τομείς της ανάπτυξης και των πωλήσεων.