Έως τις 10 Δεκεμβρίου 2018 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο VentureGarden, το πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών και προώθησης επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματιών τα οποίο παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχειρηματική πραγματικότητα, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – American College of Thessaloniki, μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, και στην Αθήνα από το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI). Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.venturegarden.gr έως τις 10 Δεκεμβρίου 2018.
Αφού  προηγηθεί ένα πρώτο στάδιο αξιολόγησης των αιτήσεων, θα επιλεγούν εκείνοι που παρακολουθήσουν τον εντατικό κύκλο μαθημάτων. Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες θα γίνει την Δευτέρα 17/12. Στη Θεσσαλονίκη τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο ACT (Σεβενίδη 17, Πυλαία) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6 μ.μ. ως τις 9 μ.μ., εκτός από την περίοδο 20/12/2018 – 7/1/2019.
Τί είναι το VentureGarden;
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ μαθήματα μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα εξατομικευμένο στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης που βασίζεται στο πλαίσιο των επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.
Στους εννέα προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 2.000 αιτήσεις συμμετοχής, από τις οποίες επελέγησαν περίπου 750 για το πρόγραμμα που υλοποιείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των εννέα κύκλων έγιναν συνολικά 678 ώρες μαθημάτων προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη με στόχο οι ιδέες των συμμετεχόντων να αναπτυχθούν επιχειρηματικά. Επιπλέον προσφέρθηκαν περισσότερες από 1.000 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης.
Οι εγκεκριμένοι συμμετέχοντες στο  VentureGarden θα έχουν πρόσβαση σε δράσεις δικτύωσης, όπως pitching events με επενδυτές, επιχειρηματικούς διαγωνισμούς, ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης, και δικτύωση με φορείς και επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γιώργος Κόκκας 2310 398 344, Μάγδα Ηρακλείου 2310 398 347.