Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων για το χειμώνα 2018-2019, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Νομού.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών καθώς και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητάς τους τόσο σε περίπτωση πλημμύρας όσο και σε χιονοπτώσεις και παγετό που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στη Χαλκιδική.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Δήμων της Χαλκιδικής, των Δασαρχείων, του ΚΕΔΑΚ, της ΔΕΔΔΗΕ καθώς και μέλη των εθελοντικών ομάδων της Χαλκιδικής.

Έπειτα από τις ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον κάθε φορέα για τον απολογισμό της περσινής περιόδου και την διαπίστωση από όλους ότι υπήρξε αποτελεσματικότητα και συνεργασία σε συμβάντα κυρίως πλημμυρών, αναλύθηκαν οι δράσεις και ο σχεδιασμός για αυτήν που έρχεται. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλους τόσο σε σχέση με την έλλειψη κονδυλίων και σε κάποιους φορείς στην έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού, όσο και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που σε πολλές περιπτώσεις δυσχεραίνουν το έργο των φορέων. Ωστόσο οι Υπηρεσίες τόνισαν ότι υπάρχει ένας σχετικά καλός βαθμός ετοιμότητας αλλά και συντονισμού μεταξύ τους για την αντιμετώπιση των όποιων καταστάσεων μπορεί να προκύψουν.