Η πρωτοβουλία της αρμόδιας για θέματα Ισότητας Φύλων Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, να υπογραφεί συμφωνία καταρχάς με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλη, με σκοπό την δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου για την υποστήριξη των θεμάτων που αφορούν την Ισότητα των Φύλων, αλλά και την έμφυλη βία, γίνεται πραγματικότητα.
Σήμερα 3/12 κατά την έναρξη του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Πρόεδρος κ. Γ. Πατούλης – παρουσία της Υφυπουργού – ανακοίνωσε την αποδοχή της πρότασης και την συνυπογραφή σχετικής συμφωνίας. Την Τετάρτη 05/12 στην αίθουσα «Olymbia» του ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL (17:00 – 19:00), κατά την προγραμματισμένη θεματική συζήτηση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα και την οικογένεια που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα υπογραφεί το σχετικό σύμφωνο.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 29/12 με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εσωτερικών είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη και στελέχη. Στην συνάντηση αυτή είχε παρουσιαστεί η σχετική πρόταση εκ μέρους της Υφυπουργού κ. Μ. Χρυσοβελώνη, η οποία συνδέεται άμεσα με το Νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων και την έμφυλη βία, το οποίο εισάγεται τις επόμενες ημέρες στην Βουλή. Ο κ. Γ. Πατούλης εξαρχής αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση και εκδήλωσε την βούληση του να υποστηρίξει την πρωτοβουλία συνεργασίας εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού.
Με την ευκαιρία της θετικής αυτής εξέλιξης, η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη δήλωσε: «Σήμερα έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να υπάρξει στην χώρα μας για πρώτη φορά, ένα μεγάλο δίκτυο για τα θέματα της Ισότητας των Φύλων, για την υποστήριξη των γυναικών, για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια εντείνεται. Ένα δίκτυο που θα προστεθεί στην επιτυχημένη λειτουργία των Δομών της ΓΓΙΦ και του Κ.Ε.Θ.Ι. Φιλοδοξία μας είναι σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας να υπάρχει ένας αποτελεσματικός οργανισμός υποστήριξης γι’ αυτά τα θέματα. Οι φυσικοί μας σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι δήμοι της χώρας, με τους οποίους ξεκινάμε συνεργασία. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Γ. Πατούλη και την ΚΕΔΕ».