Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα (koinonikomerisma.gr) προκειμένου οι περίπου 3, 5 εκατ. δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
Το ύψος του κοινωνικού μερίσματος για φέτος θα φτάσει τα 710 εκατ. ευρώ. Μάλιστα στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθούν τα πρώτα πόσα των δικαιούχων που θα έχουν κάνει αιτήσεις.
Όσον αφορά στα κριτήρια, τα εισοδηµατικά παραµένουν ίδια µε πέρυσι, δηλαδή έως 9.000 ευρώ για µονοπρόσωπο νοικοκυριό και έως 27.000 ευρώ για νοικοκυριό µε δύο ενήλικα και πέντε ή περισσότερα ανήλικα µέλη. Λαµβάνεται υπόψη το συνολικό εισόδηµα του νοικοκυριού που δηλώθηκε φέτος στο Ε1 για το 2017, πραγµατικό ή τεκµαρτό, από κάθε πηγή προ φόρων, µετά την αφαίρεση των εισφορών. Στα περιουσιακά κριτήρια αναµένεται να προβλεφθεί βελτίωση των περσινών ορίων, ώστε να µη βρεθούν εκτός µερίσµατος οικογένειες λόγω αλλαγής των αντικειµενικών αξιών.
Σύµφωνα µε πληροφορίες αναµένεται να προβλεφθεί όριο συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας στα 125.000 ευρώ για µονοµελή ωφελούµενη µονάδα, προσαυξανόµενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο µέλος και έως του ποσού των 185.000 ευρώ.
Στο επικρατέστερο σενάριο, το ετήσιο ατοµικό εισόδηµα για µονοπρόσωπο νοικοκυριό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ, ενώ το όριο αυτό θα προσαυξάνεται κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο µέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο µέλος. Σε κάθε εισοδηµατική κατηγορία υπάρχουν τρεις υποκατηγορίες µε διαφορετικά ποσά µερίσµατος.

Εισοδηματικά κριτήρια

  • τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε ένα µέλος
  • τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι χωρίς παιδιά)
  • τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και ένα ανήλικο (π.χ. ζευγάρι µε ένα παιδί)
  • τα 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή µε τρία ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι µε δύο παιδιά)
  • τα 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα µέλη και ένα ανήλικο τέκνο (π.χ. ζευγάρι µε τρία παιδιά)
  • τα 22.550 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και τέσσερα ανήλικα τέκνα ή µε τέσσερα ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι µε τέσσερα παιδιά)
  • τα 27.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε πέντε ή περισσότερα ενήλικα µέλη ή δύο ενήλικα µέλη µε πέντε ή περισσότερα ανήλικα τέκνα (π.χ. ζευγάρι µε πέντε ή περισσότερα παιδιά).

Αιτήσεις

Το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet. Επομένως, ο δικαιούχος θα πρέπει να εισάγει τους κωδικούς που έχει για το taxis – δηλαδή το user name και το password, όπως θα ζητηθεί. Καθώς το σύστημα συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα ζητηθεί ο αριθμός ΑΜΚΑ.
Αμέσως μετά θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και ένα email έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία με τις υπηρεσίες.
από aftodioikisi.gr