Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι δρακόντεια.
Στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.
Στις 12 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια, ενώ πορείες έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα. Επίσης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.
Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.
Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έδωσε συνέντευξη η μητέρα του Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν για τον χαμό του παιδιού της, τις «ταμπέλες» που του έχουν κολλήσει και τα συναισθήματα της για τον αστυνομικό που του αφαίρεσε την ζωή.