Ελλάδα

Ο Γαβρόγλου «αδειάζει» Ιερώνυμο για την μισθοδοσία των κληρικών

«Όποια συμφωνία προκύψει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου και της Εκκλησιαστικής Περιουσίας θα κυρωθεί στο σύνολο της από τη Βουλή στο μοντέλο των διακρατικών συμφωνιών» είπε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως η πρόταση για συνταγματική διασφάλιση της συμφωνίας «δεν είναι στο τραπέζι» και πρόσθεσε ότι «κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τους φόβους και την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει ο κόσμος στο δημόσιο» αλλά και πως «δεν μπορούν όλα να εξασφαλίζονται στο Σύνταγμα», ενώ υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης η οποία εντάσσεται όπως υποστήριξε στην γενικότερη στρατηγική της ενίσχυσης των διακριτών ρόλων.

Όπως προκύπτει από την συνέντευξη του υπουργού Παιδείας στο orthodoxia.info, η παραμονή των κληρικών στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης, η οποία προτίθεται να εξασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματα των κληρικών οι οποίοι όμως επιμένουν πως γι αυτούς η έξοδος από την Ενιαία Αρχή αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Γαβρόγλου τραβάει το χαλί κάτω από Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και παρέδωσε υπόμνημα, στο οποίο κάνει ξεκάθαρο πως στόχος του είναι η συνταγματική κατοχύρωση της μισθοδοσίας, κάτι το οποίο όμως όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν συζητά.

Συγκεκριμένα, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους κληρικούς ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε πως δεν θα προχωρήσει οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς την έγκριση και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ιερέων.

Μάλιστα κατέστησε σαφές ιερείς ότι τα δικαιώματά τους θα είναι πλήρως διασφαλισμένα και όλα αυτά θα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close