Πρόγραμμα για όλους τους δημότες που επιθυμούν να αθληθούν. 

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους επωφελούμενους δημότες του δήμου Αριστοτέλη, ανεξαρτήτως ηλικίας, ανακοινώθηκε από το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο. 

Το πρόγραμμα είναι του Υπουργείου Αθλητισμού με τη δημοτική αρχή να το τρέχει τα τελευταία χρόνια με στόχο την εκγύμναση των δημοτών. Το ΠΑΣΟ πραγματοποιείται στα περισσότερα χωριά του Δημού, εντελώς δωρεάν, από γυμναστές που είναι δημότες Αριστοτέλη και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. 

Το xalkidikipolitiki είχε επικοινωνία τόσο με τον Αντιδήμαρχο και υποψήφιο δήμαρχο Αριστοτέλη, Αργύρη Τσακνή, αλλά και με την πρόεδρο του Αριστοτέλειου Πνευματικού κέντρου, Λένα Παναγιωτοπούλου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, Αργύρης Τσακνής, τόνισε τα εξής:

«Η κάθε δημοτική αρχή πρέπει να αφουγκράζεται τις ανάγκες »

‘’ Το Υπουργείο Αθλητισμού κάθε χρόνο προωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Άθληση για όλους». Ο Δήμος θέλει το καλύτερο για τους επωφελούμενους δημότες του. Στην αρχή του προγράμματος ο Δήμος είχε έναν γυμναστή, όμως τα τελευταία χρόνια, με τον κόσμο να αγκαλιάζει τη προσπάθεια ζητήσαμε δυο γυμναστές και το σημαντικότερο είναι πως αμφότεροι είναι δημότες Αριστοτέλη. Η ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν τα περισσότερα χωριά του Δήμου δημιουργώντας τμήματα γυμναστικής για όλες τις ηλικίες. Για ένα δήμο της Χαλκιδικής που βρίσκεται μακριά από ένα μεγάλο αστικό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό να παρέχει στους πολίτες του Αριστοτέλη όσα περισσότερα μπορεί. Ο δήμος μέσα από το Αριστοτέλειο πνευματικό κέντρο βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία από το πρώτο διάστημα που συσταθήκαμε σαν δημοτική αρχή”.

Επίσης, η πρόεδρος, Λένα Παναγιωτοπούλου, επισήμανε με τη σειρά της:

‘’Είναι ένα πρόγραμμα της ΓΓΑ(Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Σαν διοίκηση τρέχουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα από τότε που αναλάβαμε ως σήμερα. Είναι αρκετά σημαντικό πως έχουμε δυο γυμναστές, δημότες Αριστοτέλη, από το Παλαιοχώρι και από τη Μ. Παναγία και καλύπτουν όλα τα χωριά του δήμου για τους οφελούμενους δημότες. Υπάρχουν τμήματα για όλες τις ηλικίες. Σαν Δήμος προς όφελος των δημοτών πρωταρχικός μας στόχος ήταν η άθληση για όλους καθώς το πρόγραμμα είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν όλοι’’.