Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπήκε καταχειροκροτούμενος και υπό τους ήχους του Bella Ciao στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον της Θεσσαλονίκης, για την ομιλία του με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό». Ο κ. Τσίπρας τόνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη δημοκρατική και το μήνυμα αυτό στέλνει κι ο ίδιος από το βήμα της σημερινής εκδήλωσης.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Θεσσαλονίκη της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων, της βαριάς ιστορίας και των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, «δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους». «Δε θα την αφήσουμε να γίνει η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους. Γιατί η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, ένας άντρας σηκώθηκε και τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» με τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποδοκιμάζουν.
Το γεγονός σχολίασε από το βήμα ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας: «Αυτή είναι η απόδειξη ότι μόνο σε μια δημοκρατική συγκέντρωση σαν κι αυτή έχουν το θάρρος να έρθουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη».
Ο άνδρας τελικά απομακρύνθηκε από τον χώρο χωρίς το περιστατικό να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πηγή: thestival.gr