Τους πρώτους υποψήφιους βουλευτές του για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ήδη  το Κίνημα Αλλαγής, χωρίς όμως να υπάρχουν οι υποψηφιότητες της Χαλκιδικής.
Φαίνεται πως στη Χαλκιδική, οι πρώην ισχυροί άνδρες του κόμματος Χρήστος Πάχτας και Γιάννης Δριβελέγκας επιθυμούν εκ νέου την κάθοδό τους στις εκλογές, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την ανανέωση της Φώφης Γεννηματά. Η πρόεδρος του κόμματος έχει εδώ και καιρό εκφράσει τη βούληση να προτείνει νέα πρόσωπα για τον εκλογικό στίβο και να κατεβάσει άφθαρτα και φρέσκα ονόματα.
Ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Πάνας, που έχει δώσει τη δική του μάχη από διάφορα μετερίζια για το ΚΙΝΑΛ, εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο υπό νορμάλ συνθήκες. Νέα ονόματα που πληροφορούμαστε ότι πλαισιώνουν το ίδιο ψηφοδέλτιο είναι οι Μάρθα Ζέππου από Σιθωνία και Νίκος Χατζήγιαννης από Σιθωνία. Ο καρδιολόγος Θωμάς Παπαδόπουλος από Πολύγυρο και ο πρώην δήμαρχος Αριστείδης Κανέλης από Κασσάνδρα. Δεν αποκλείεται και η υποψηφιότητα του επίσης πρώην δημάρχου Μιχάλη Βλαχόπουλου από την Ιερισσό.
Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ έχει να κερδίσει πίσω τη χαμένη από τη Χρυσή Αυγή έδρα, που δεν κατάφερε να πάρει ο Γ. Δριβελέγκας στις περασμένες εκλογές. Αλλά, και ο Χρ. Πάχτας μετρά μια ήττα στις δημοτικές εκλογές, με την υπερίσχυση του Γ. Μίχου στο δήμο Αριστοτέλη το 2014.
Για λόγους τελείως διαφορετικούς, δεν θα είναι, όπως φαίνεται, στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών ούτε ο Δημ. Ευαγγελινός, ο οποίος όμως δεν αποκλείεται να διεκδικήσει το δήμο Πολυγύρου. Σημειώνεται ότι εκεί, ο νυν δήμαρχος Α. Ζωγράφος δεν έχει επίσημα μέχρι στιγμής αντίπαλο.  Ένα δεύτερο ενδεχόμενο για το δήμο από το ΚΙΝΑΛ είναι η υποψηφιότητα του Απόστρατου Αξιωματικού Ιωάννη Βούρου.