«Αν για κάτι διακρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις, είναι η ικανότητα για την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και η αξιοπιστία. Η λέξη αξιοπιστία λοιπόν, είναι η λέξη-κλειδί για τον Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ.», δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Δ.
Αναφερόμενος στο 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης, υπογράμμισε:

  • Πολλοί οι οποίοι δεν ανήκουν στη Ν.Δ. υπερβαίνουν ιδεολογικά χαρακώματα ή ιδεολογικά όρια που ακόμα και οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει για πολλά χρόνια, γιατί βλέπουν ότι μόνο μία πολιτική δύναμη υπάρχει που μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα στη χώρα μας και αυτή είναι η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης.
  • Πάνω από 6.000 κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό έδωσαν δυναμικό «παρών» στο συνέδριό μας. Βρέθηκαν περίπου 2.500 σύνεδροι από όλα τα σημεία της χώρας, οι οποίοι, μάλιστα, προσήλθαν με δικά τους έξοδα, σε καιρούς μάλιστα εξαιρετικά δύσκολους.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του συνεδρίου παρουσίασε ένα πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης για όλους τους πολίτες, αλλά ιδιαιτέρως γι’ αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια, και μια σειρά από μέτρα που απαντούν στο ζήτημα του δημογραφικού. Δεν θα είχε κάνει τίποτα, αν προηγουμένως δεν είχε κοστολογήσει, μετρήσει και ζυγίσει όλες τις παραμέτρους.
  • Πρέπει να επανέλθει σε ηρεμία και αρμονία η κοινωνία, η μεσαία τάξη να λειτουργήσει ως μεσαία τάξη και να υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα προστασίας υπέρ των κοινωνικά αδύναμων.
  • Δεν νοείται να συνεχιστεί άλλο αυτή η επιδοματική πολιτική ανεξέλεγκτα όπως λειτουργεί σήμερα. Βεβαίως και πρέπει να υπάρχουν επιδόματα και ενισχύσεις κατά καιρούς και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτός ο κορμός μιας κυβέρνησης, όπως κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Πλέον το μήνυμα της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη, είναι τόσο ευρύ που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες. Γι’ αυτό βρίσκει και ανταπόκριση από όλους τους Έλληνες.