Οι μαθητές της Β΄Λυκείου Ιερισσού επισκέφθηκαν την Έκθεση “Τα καΐκια που πληγώναμε” στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού και στη συνέχεια έγραψαν για αυτή τους την εμπειρία στην ιστοσελίδα του σχολείου τους.
Ποιο έργο τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση; Σε ποια μονοπάτια οδήγησε τη σκέψη τους;
“Εμείς, οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄Τάξης του ΓΕΛ Ιερισσού, επισκεφθήκαμε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 την καλλιτεχνική έκθεση «Τα καΐκια που πληγώναμε» που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.
Η έκθεση έχει ως θέμα τη συνεχή καταστροφή των ξύλινων αλιευτικών σκαφών που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό την μείωση της υπεραλίευσης. Οι καλλιτέχνες προσπάθησαν να εκφράσουν την αξία των καϊκιών μέσα από τα δημιουργήματα τους, έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών της έκθεσης για τον κίνδυνο αφανισμού τους. Ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μίλησε για το πρόβλημα μέσα από τις δημιουργίες του.
Τα ποικίλα εκθέματα άγγιξαν τις ψυχές μας. Δημιουργούσαν, ίσως, μία θλιμμένη ατμόσφαιρα, η οποία όμως μας έδωσε τροφή για σκέψη. Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στοχάστηκαν και προσπάθησαν να ανακαλύψουν το κρυμμένο νόημα των έργων.
Η έκθεση πέτυχε τον σκοπό της αφού φύγαμε όλοι συζητώντας για τα έργα που είδαμε και εκφράζοντας τις απόψεις μας σχετικά με το ζήτημα. Πιστεύουμε πως ήταν αξιόλογη και την συνιστούμε σε οποιονδήποτε θέλει να βιώσει κάτι διαφορετικό συναισθηματικά αλλά και να προβληματιστεί για ένα κοινωνικό ζήτημα”.