Ο ενεχυροδανειστής υποστήριξε πως το εμπόριο χρυσού κι οι εξαγωγές στην Τουρκία βοήθησαν οικονομικά την Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι δεν καταλάβαιναν ότι τους εξαπατούσε.
Ως φιάσκο χαρακτήρισε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ που τον οδήγησε στη φυλακή ο γνωστός τηλενεχυροδανειστής, Ριχάρδος, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του.
Συγκεκριμένα, «ό,τι βρέθηκε σε μένα ήταν όλα νόμιμα», δήλωσε ο κ. Ριχάρδος Μυλωνάς σε τοποθέτησή του, σήμερα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Τα ενέχυρα στα καταστήματά μου δεν πειράχτηκαν. Όλα τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Σε εμένα, στα δικά μου καταστήματα δεν βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά», τόνισε ο ενεχυροδανειστής.

«Όλοι οι επιχειρηματίες έχουν και κάποιες κρύπτες. Είναι λογικό. Είναι για λόγους ασφαλείας», τόνισε ο Ριχάρδος αναφορικά με ποσότητα χρυσού που βρέθηκε σε ειδική κρύπτη κάτω από σκάλα.
«Κάνουμε συναλλαγές με κάποιους Τούρκους. Πουλάγαμε όλοι σε εταιρείες της Τουρκίας, υπήρχαν μεσάζοντες. Οι εξαγωγές ήταν νόμιμα από τα ενεχυροδανειστήριά μου. Όλοι δουλεύαμε με την Τουρκία γιατί έχει καλή τιμή», συμπλήρωσε ο Έλληνας ενεχυροδανειστής.
Σύμφωνα με τον Ριχάρδο, ο χρυσός έφευγε στην Τουρκία γιατί εκεί «έχει πρώτον καλύτερη τιμή. Δεύτερον εγώ ο ίδιος πήγα στην Τράπεζα Ελλάδος για να πουλάω και μου είπαν ότι δεν αγοράζουν από εμπόρους, παρά μόνο από ιδιώτες. Αυτά τα χρόνια πούλησα στην Τουρκία και έκανα καλό στο ελληνικό κράτος. Ήταν 45.000 ευρώ το κιλό. Τώρα είναι 35.000 ευρώ το κιλό. Πέντε χρόνια στέλνω χρυσό και τα λεφτά έρχονται στην Ελλάδα. Πέντε χρόνια που εξάγω την πάτησαν οι Τούρκοι με τον χρυσό».
Όπως τόνισε, πούλησε ακριβά το χρυσό στην Τουρκία και τώρα που έπεσε η τιμή την πάτησαν οι Τούρκοι γιατί με τα λεφτά αυτά μπορεί να αγοράσει περισσότερο χρυσό.
«Έξι μήνες παρακολουθούσανε το λεωφορείο, ποτέ δεν πήγα στο λεωφορείο, εγώ εξήγα μέσω του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος», δήλωσε ο ενεχυροδανειστής για τον τρόπο μεταφοράς του χρυσού στην Τουρκία.
«Ο συγκεκριμένος Τούρκος που πήγαινε στο λεωφορείο και ερχόταν και σε μένα απαλλάχθηκε μετά από τις κατηγορίες, και είναι αδελφός νόμιμου επιχειρηματία», κατέληξε ο Ριχάρδος Μυλωνάς.
Πηγή: reader.gr