Στο περιθώριο της τετραμερούς συνάντησης των ηγετών Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόταση διεκδίκησης του Euro 2028, ενώ εκτίμησε πως μία «μεικτή ομάδα Ελλήνων και Σέρβων στο μπάσκετ θα ήταν ανταγωνιστική στο ΝΒΑ».
Πιο συγκεκριμένα, στη κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης με τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην διεκδίκηση της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2028 ή του Μουντιάλ του 2030.
«Σκεφτείτε τον συμβολισμό. Μια περιοχή που είναι γνωστή για τις συγκρούσεις, τις διενέξεις, τους πολέμους, να γίνει γνωστή μέσα από τη συνεργασία τεσσάρων χωρών προκειμένου να διεκδικήσουν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσει θέμα της τετραμερούς συνάντησης των υπουργών Αθλητισμού στο Βελιγράδι.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, αναφέρθηκε και στο ένδοξο μπασκετικό παρελθόν της Ελλάδας και της Σερβίας σημειώνοντας πως «αν κάποτε μπορούσαμε να φτιάξουμε μια μεικτή ομάδα μπάσκετ ίσως να γινόταν ανταγωνιστική στο ΝΒΑ».
To «επίμαχο» απόσπασμα μετά το 1’35”:

από gazzetta.gr