Πέντε μοναχοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εκκλησία ενός μοναστηριού σε συνοικία της Βιέννης, σύμφωνα με την αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας.
Περίπου στις 13:30, τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας) δύο δράστες επιτέθηκαν στους μοναχούς, τους έδεσαν και τους κράτησαν για περίπου τρεις ώρες ομήρους εντός του ναού, πριν διαφύγουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, οι δράστες κακοποίησαν τους μοναχούς, ενώ η αστυνομία δεν ανέφερε ότι οι ληστές έφεραν οπλισμό.
Τα θύματα εντοπίστηκαν από την αστυνομία, περίπου στις 16:17.


«Από όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον ένας από τους δράστες ζητούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, ο ακριβής λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός. Αλλά απορρίπτουμε κάθε τρομοκρατικό χαρακτήρα», ανέφερε η αστυνομία, που έχει εξαπολύσει μια μεγάλη επιχείρηση.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.
Νωρίτερα σήμερα ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη εκκενώθηκε για περίπου μια ώρα έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας. Δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά.
από iefimerida.gr