Το Διονυσίου ήταν αυτό που πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι κορυφής του νότιου ομίλου της δεύτερης κατηγορίας κόντρα στον Ηρακλή Ν. Φώκαιας. Αμφότερες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι τη μεταξύ τους μάχη, ωστόσο μετά το ματς, που έγινε το πρωί της Κυριακής (23/12) η Κύπρος ξέφυγε τρεις βαθμούς και παρέμεινε στη κορυφή με το απόλυτο νικών.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 7′ άνοιξαν το σκορ με τον Ντόμι που εκμεταλλεύτηκε τη πορεία της μπάλας και πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στην πορεία του πρώτου μέρους η Φώκαια ισορρόπησε τη κατάσταση και έχασε πολλές ευκαιρίες με την εστία του Διονυσίου να παραμένει ανέπαφη.
Το σκορ δεν άλλαζε και στο φινάλε του αγώνα ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του και δεύτερο της ομάδας χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στο Διονυσίου που έκλεισε με το καλύτερο τρόπο το 2018.
Παρόλα αυτά, η μεγάλη μάχη των δυο θα συνεχιστεί καθώς η απόσταση τους παραμένει στη κόψη του ξυραφιού με το Διονυσίου να είναι μόνο πρώτο στη κορυφή με 36 βαθμούς και απολογισμό 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά και η Φώκαια είναι μια ανάσα από τη πρώτη θέση με 33 πόντους με μια μόλις ήττα σε δώδεκα παιχνίδια.
ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ 2-0