Ευρώπη

Γαλλία: Ώρες αγωνίας για 8 άτομα που εγκλωβίστηκαν σε ρόδα λούνα παρκ

Στην κορυφή της ρόδας λούνα παρκ στο κέντρο της Ρεν, στη Γαλλία εγκλωβίστηκαν οκτώ άτομα λίγες ώρες πριν την Πρωτοχρονιά.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν, καθώς η 30 μέτρων σκάλα που διέθεταν ήταν πολύ μικρή για να φτάσει στο ύψος που βρίσκονταν τα οκτώ άτομα.

Στην επιχείρηση συνέδραμε και ένα ελικόπτερο, που κατάφερε να βγάλει το πρώτο άτομο από τη ρόδα λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίστηκε, καθώς χρειάστηκαν πολλές ώρες για να απομακρυνθούν όλοι οι εγκλωβισμένοι, μετά και από ένα σύστημα με σχοινιά που δημιούργησαν οι διασώστες.

Μια γυναίκα περιέγραψε τη στιγμή που κόλλησε, λέγοντας: «Είδαμε σπινθήρες, ακούσαμε ένα μεγάλο μεταλλικό θόρυβο και φοβηθήκαμε για το χειρότερο». Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ υποστήριξε ότι το περιστατικό οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν. «Ευτυχώς, δεν υπήρξε κίνδυνος για τους πελάτες. Το μόνο πρόβλημα ήταν πώς θα τους κατεβάσουμε», ανέφερε.

Τις πρώτες πρωινές ώρες πάντως υπήρξε καυγάς ανάμεσα στις οικογένειες που ενεπλάκησαν στο περιστατικό και τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις. Στο χώρο έπεσαν δακρυγόνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιος τα έριξε. Το τελευταίο άτομο βρέθηκε στο έδαφος στις 6 το πρωί (τοπική ώρα).

Πάντως, με δεδομένη την αγωνία αλλά και το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, που χάθηκε με αυτόν τον τρόπο, ένας από τους διασωθέντες έχει ήδη προγραμματίσει το ρεβεγιόν για την έλευση του 2020. «Θα μείνω σπίτι μου με σαμπάνιες και μπισκότα», ξεκαθάρισε.

από protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close