Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Χαλκιδικής λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ρίξει περισσότερους από 3.500 τόνους αλατιού σε όλη την κεντρική Μακεδονία.
«Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει διατηρηθεί προσπελάσιμο στο σύνολό του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει διατηρηθεί προσπελάσιμο στο σύνολό του. Λόγω της έντασης και της διάρκειας της χιονόπτωσης και για την ασφάλεια των μετακινουμένων είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το σύνολο της δύναμης αποχιονισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούμενο από200 εργαζόμενους,100 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, συνεχίζει να επιχειρεί για τρίτο εικοσιτετράωρο, στην προσπάθεια να κρατηθεί προσπελάσιμο όλο το οδικό δίκτυο. Μέχρι τώρα τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ρίξει πάνω από 3.500 τόνους αλατιού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Περιοχές της Χαλκιδικής έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη και μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι παρακάτω περιοχές της Χαλκιδικής κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • οι Δήμοι Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου
  • οι Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Ν. Μαρμαρά, Νικήτης, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Μεταγγιτσίου της Δημοτικής Ενότητας Σιθωνίας του Δήμου Σιθωνίας
  • η Δημοτική Κοινότητα Συκιάς και η Τοπική Κοινότητα Σάρτης της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης του Δήμου Σιθωνίας
  • οι Δημοτικές Ενότητες Αρναίας, Παναγιάς και Σταγείρων – Ακάνθου του Δήμου Αριστοτέλη
  • οι Τοπικές Κοινότητες Παλιουρίου και Αγίας Παρασκευής της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης του Δήμου Κασσάνδρας

Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση αντιολισθητικές αλυσίδες.
Σχετικά με την απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει ότι ουδέποτε έδωσε ή εξέδωσε οδηγία, ανακοίνωση ή εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων.
Η απόφαση να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία είναι αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ. Για τη διευκόλυνση μάλιστα της κίνησης των αστικών λεωφορείων, η Περιφέρεια φρόντισε να καθαρίσει τις προσβάσεις στα αμαξοστάσια του Οργανισμού.
Όλες οι προσβάσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτές, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.