Άγριο επεισόδιο το μεσημέρι της Τρίτης στην Αγροτική Φυλακή Κασσανδρας σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία. Κρατούμενος, ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση καταδικασμένος για ναρκωτικά, όρμησε σε σωφρονιστικό υπάλληλο και με την απειλή ξυραφιού τον έπιασε όμηρο.
Στη συνέχεια, χτύπησε με μια τσάπα στο κεφάλι τον αρχιφύλακα της φυλακής, έχυσε πετρέλαιο μέσα στην πτέρυγα και επιχείρησε να βάλει φωτιά. Αμέσως σήμανε συναγερμός, σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετά βίας κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον παραδώσουν στην Αστυνομία ενώ ο αρχιφύλακας χτυπημένος στο κεφάλι από την τσάπα και ο σωφρονιστικός υπάλληλος που έχει ελαφρύ κόψιμο στον λαιμό οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Ο συγκεκριμένος κρατούμενος που είναι καταδικασμένος σε επταετή φυλάκιση για υποθέσεις ναρκωτικών μετήχθη από το σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας στη Χαλκιδική ενώ μέχρι στιγμής οι λόγοι της άγριας επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστοί.
“Δυστυχώς ένα ακόμη περιστατικό προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της βίας των ελληνικών φυλακών. Αυτή τη φορά στην Αγροτική φυλακή Κασσανδρας, ο αρχιφύλακας χτυπήθηκε από έναν αλλοδαπό κρατούμενο με ένα γκασμά στο κεφάλι στην προσπάθεια του να σώσει από τα χέρια του τον όμηρο σωφρονιστικό υπάλληλο που ο κρατούμενος είχε στο λαιμό του το ξυράφι. Ευτυχώς και οι δυο κατέληξαν με τραύματα στο νοσοκομείο, γιατί θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Το υπουργείο δικαιοσύνης και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικης Πολιτικής φέρει ακέραια την ευθύνη και για αυτό το περιστατικό, αφού μας έχει εγκαταλείψει στην μοίρα μας, χωρίς βοήθεια. Η πολιτική της κορδελας έχει αποτύχει οικτρά! Παραμένουμε ασυντόνιστοι και εγκαταλελειμμένοι”τονίζει στο protothema.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κ. Σπύρος Καρακίτσος.