Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, με αφορμή την αναληθή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Εσκεμμένη παραπληροφόρηση: μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την αναληθή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία “για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ”. Η Ελλάδα με μόλις 20%, είναι 21η ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δαπάνες ΕΣΠΑ 2014-2020, δηλαδή σε χρήματα που έχουν πραγματικά φτάσει στους δικαιούχους. Αποδεικνύεται τελικά πως ούτε η οικονομία, αλλά ούτε και η αλήθεια είναι ατού αυτής της Κυβέρνησης».
Αναλυτικά είπε: «Τη στιγμή που η πραγματική οικονομία ασφυκτιά υπό το βάρος της υπερφορολόγησης που συνειδητά επιβάλλει η κυβέρνηση για να χτίζει υπερπλεονάσματα, στην κυβέρνηση έχουν το θράσος να παραποιούν τα επίσημα στοιχεία. Με μια απλή επίσκεψη ωστόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρακολούθηση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων, διαπιστώνει κανείς ότι: Η Ελλάδα με μόλις 20% είναι 21η ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δαπάνες ΕΣΠΑ 2014-2020, δηλαδή σε χρήματα που έχουν πραγματικά φτάσει στους δικαιούχους. Επίσης, η Ελλάδα είναι μόλις 19η σε δαπάνες που έχουν συμβασιοποιηθεί και μελλοντικά θα εκτελεστούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία της απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων για τη χώρα μας, σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε., είναι συνεχώς πτωτική, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η κατάταξη μας υποχωρεί. Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε λάβει υψηλότερη προκαταβολή χρηματοδότησης στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Όπως αποδεικνύεται τελικά, πέρα από την οικονομία, ούτε η αλήθεια είναι ατού αυτής της κυβέρνησης».

Πηγή: iefimerida.gr