Ρεπορτάζ Κατερίνα Σμυρλή

Καλά είναι στη υγεία τους οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν τραυματιστεί ελαφρά όταν ενεπλάκησαν σε περιστατικό με  54χρονο Γεωργιανό κρατούμενο. Στο συμβάν της περασμένης Τρίτης ο κρατούμενος,που ήταν καταδικασμένος για ναρκωτικά, πήρε όμηρο έναν σωφρονιστικό υπάλληλο και με ξυράφι του προκάλεσε ένα ελαφρύ κόψιμο στον λαιμό.  Ο υπάλληλος απεγκλωβίστηκε χάριν στην άμεση επέμβαση των συναδέλφων του, αλλά ο κρατούμενος άρπαξε ένα μπιτόνι με πετρέλαιο και απείλησε να βάλει φωτιά στην πτέρυγα. Στη συνέχεια. επενέβη ο αρχιφύλακας τον οποίο επίσης ο κρατούμενος τραυμάτισε μια τσάπα στο κεφάλι. Τελικά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 54χρονο.

Οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν τραυματίες στο νοσοκομείο Πολυγύρου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αμέσως μετά το περιστατικό ο 54χρονος κρατούμενος μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού.
Σήμερα, ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων αναρρώνει προκειμένου να επιστρέψει στη δουλειά του, και ο άλλος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια μεγαλύτερης διάρκειας για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.
Τα τελευταία χρόνια πάντως, είναι γεγονός ότι στις φυλακές Κασσάνδρας, ενώ είναι χαρακτηρισμένες ως αγροτικές, κρατούνται άτομα με ποινές από 6μηνο εως ισόβια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας έχουν κορεστεί.