Σκληρές δηλώσεις για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στο Μακεδονικό έκανε ο βουλευτής Χακιδικής Γιώργος Βαγιωνάς.Συγκεκριμένα, μιλώντας για την ψήφο εμπιστοσύνης και τη στάση των βουλευτών που στήριξαν τελικά την κυβέρνηση ανέφερε τα εξής χαρακτηριστικά:

“Το Μακεδονικό… Λυπάμαι πού το λέω αλλά πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 151 συναδέλφους μου. “Ας πρόσεχαν” δεν μπορώ να τους κατηγορήσω γιατί κάποιες φορές ψηφίζουν κατά συνείδηση αλλά σε Εθνικά θέματα… Κατηγορώ τον πρωθυπουργό που φέρεται ως ηγεμόνας. Αυτό του κάνει κακό καΙ ως άνθρωπο αλλά και ως πολιτικό.Δε σεβάστηκε το βέτο του Βουκουρεστίου, δεν έπρεπε να κάνουμε καμμία ενέργεια εμεις,ήταν όλα προαπαιτούμενα από τους γείτονες.
Ομως εσείς που ήσασταν αρχηγός κόμματος τότε μαζί με ολα τα άτομα που αποτελούν τώρα την κυβέρνηση λέγατε “Εμάς δε μας πειράζει ας είναι και μόνο Μακεδονία” Είναι Ντροπή πρωθυπουργέ, το γνωρίζατε εδώ καί τέσσερα χρόνια, δε βρήκατε μια μέρα, μια στιγμή να καλέσετε τους πολιτικούς αρχηγούς να θέσετε το θέμα στη Βουλή να συζητηθεί πρίν το υπογράψετε και φτάσαμε τώρα ένα εκατομμύριο άνθρωποι να διαδηλώνουν στο Σύνταγμα. Διέλυσες τα κόμματ, έδωσες υπουργείο σε πολιτικό της ΝΔ.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι Σλάβοι και Αλβανοί. Γιατι να μη δεχτώ ότι είσαι ηγεμόνας; Γιατί ηγέτης δεν είσαι.Ο ηγέτης είναι δημοκράτης κάνει διάλογο, εσύ; Καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας όχι να πέσει η κυβέρνηση αλλά ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα.  Αν υπογραφεί σε λίγες ημέρες δεν έχει επιστροφή. Οι διεθνείς συμβάσεις δε γυρίζουν πίσω, δεν αθετουνται, δεν είναι νόμος ούτε καν Σύνταγμα να αλλάζει. Λυπάμαι και τα βάζω και με τον εαυτό μου που δεν έκανα ό,τι έπρεπε, που δε συζητήσαμε το εθνικό θέμα. Ας σκεφτούμε τί πάμε να κάνουμε”.