“Το Συλλαλητήριο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας” του Γιώργου Τάτσιου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων:
Το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 τα είχε όλα.
Τρομοκρατία, ψευδείς ειδήσεις, εκβιασμούς, δολοφονική χρήση χημικών, ποδοπατημα ανθρώπων, προβοκάτσιες, μίλησαν ανθρωποι που δεν ήταν στο πρόγραμμα (Πατουλης, Φράγκος, κ.α.).
Από την άλλη καταφέραμε κι ένωσαμε τις υγιείς πατριωτικες φωνές. Εκατομμύρια πολίτες βούλιαξαν το Σύνταγμα και επιβεβαίωσαν ότι ο ελληνικός λαός δεν δίνει το όνομα της Μακεδονίας. Δεν παραχωρει τα εδάφη της Μακεδονίας.
Δεν διαπραγματεύεται την Πατρίδα του. Το θηρίο δέχθηκε πολύ δυνατό χτύπημα. Ήρθε η ώρα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μόνον εκείνος πλέον μπορεί να αποτρέψει την εθνική τραγωδία. Μόνον εκείνος μπορεί να επαναφέρει την κανονικότατα στην Πατρίδα μας.
Εν όψει της ψήφισης της προδοτικης συμφωνίας μέσα στην εβδομάδα οφείλει να διαφυλάξει τα εδάφη της Ελλάδας και την λαϊκή κυριαρχία. Η παραίτησή του θα είναι η σημαντικότερο υπηρεσία που έχει προσφέρει ποτέ ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ελληνικό Έθνος.”