Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του αντιπάλου του με 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7-6). Φυσικά είναι η πρώτη φορά που Έλληνας τενίστας πετυχαίνει την πρόκριση στους «4» ενός τουρνουά γκραν σλαμ. Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά καθώς δέχτηκε μπρέικ από τον Μπαουτίστα- Αγκούτ ήδη από το πρώτο γκέιμ. Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε και αυτός το πρώτο δικό του μπρέικ στο 8ο γκειμ ισοφαρίζοντας σε 4-4 και πήρε το σετ με με νέο μπρέικ κάνοντας το 7-5.
Στο δεύτερο σετ ο Ισπανός παίκτης έκανε μπρέικ σχετικά νωρίς, προηγούμενος με 2-1 και διατήρησε το προβάδισμα έως το τέλος του σετ, όπου επικράτησε με 6-4.
Στο τέταρτο σετ και οι δύο παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους σε όλα τα γκειμ, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος από την αρχή, προηγήθηκε με 3-0 και τελικά επικράτησε με 7-2. «Νιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα παραμύθι, ζω το όνειρο» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την πολύ μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς του Australian Open της Μελβούρνης.