Ικανοποίηση γεμίζει τους αιρετούς του δήμου Αριστοτέλη το γεγονός ότι εντάσσεται στους δέκα δήμους της χώρας με τις καλύτερες επιδόσεις ως προς τη συνολική τους αποτελεσματικότητα για το έτος 2017 όπως αναδείχθηκαν από τη μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) και το νεοσύστατο Ελληνικό Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων. Μάλιστα με βαθμολογία 58,69, ο δήμος Αριστοτέλη είναι δεύτερος πιο αποτελεσματικός δήμος της χώρας. 

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Ζουμπάς, ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλεται από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων τους. Και το 2015 ήταν πέμπτος στην ίδια κατάταξη. “Δεν γνωρίζαμε καν ότι κάποιος καταγράφει τις επιδόσεις μας. Είναι ευχάριστο όμως να επιβεβαιώνεται αυτό που ήδη ξέραμε”, τόνισε ο κ. Ζουμπάς.
Τα αποτελέσματα του φορέα χαρακτηρίστηκαν ως ευχάριστη έκπληξη και από τον αντιδήμαρχο Αργύρη Τσακνή. “Γνωρίζαμε ότι έχουμε κάνει πολλή και καλή δουλειά, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε πρωτιές”, τόνισε ο κ. Τσακνής.
Με βαθμολογία 58,69, ο δήμος Αριστοτέλη είναι δεύτερος στους δέκα δήμους της χώρας με τις καλύτερες επιδόσεις ως προς τη συνολική τους αποτελεσματικότητα για το έτος 2017 όπως αναδείχθηκαν από τη μελέτη. Στην κατάταξη των μεικτών δήμων στην ίδια κατηγορία, ο Αριστοτέλης είναι πρώτος.
Στην οικονομική διαχείριση ο δήμος είναι στην έκτη  θέση αντίστοιχα, και στην κατάταξη των μεικτών δήμων βρίσκεται στην τρίτη.
Ο δήμος Αριστοτέλη επίσης είναι δεύτερος με ποσοστό 31% στην απόκλιση των δαπανών για επενδύσεις όπου με υψηλότερη βαθμολογία επιβραβεύονται οι δήμοι που παρουσίασαν τη μικρότερη απόκλιση σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες που αφορούν επενδύσεις, δηλαδή τήρησαν σε μεγαλύτερο βαθμό τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με την κατάρτιση του προϋπολογισμού τους έναντι των δημοτών τους για την υλοποίηση έργων. Το ίδιο ποσοστό τον φέρνει πρώτο στην κατάταξη των μεικτών δήμων.


“Δεν περίμενα ότι θα είμαστε τόσο ψηλά στις κατατάξεις αυτές. Περάσαμε πολλά. Ο διχασμός της κοινωνίας και οι εντάσεις προσπεράστηκαν μέσα από την καλή δουλειά και την ενότητα που καταφέραμε να πετύχουμε στην κοινωνία μας¨”, επεσήμανε ο κ. Τσακνής. Και πρόσθεσε ότι “τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν μια ηχηρή απάντηση σε όσους καταλογίζουν αδράνεια στη δημοτική αρχή, και τα στοιχεία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Μπορούν πλέον οι πολίτες να εξάγουν και ασφαλή συμπεράσματα ενόψει των επικείμενων εκλογών, μέσα από αδιάσειστα στοιχεία”.
“Εμείς θα θέσουμε στη διάθεση του κόσμου τα στοιχεία της έρευνας για να τα μελετήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Ως υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη θα χρησιμοποιήσω και θα αξιοποίησω τα στοιχεία αυτά, τα οποία όμως ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πύχη της επόμενης δημοτικής αρχής. Θα πρέπει να συνεχίσει ο δήμος στην ίδια πορεία και να κερδίσουμε το στοίχημα της καθημερινότητας του πολίτη”, δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος. “Επιπλέον σύμφωνα με τους τομείς της διάκρισης που αφορούν τα έργα και τα οικονομικά, όλα δείχνουν ότι τα χρήματα του πολίτη αξιοποιούνται στο έπακρο προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτά που λέμε, αυτά κάνουμε”, σημείωσε ο κ. Τσακνής με έμφαση.


Ο αντιδήμαρχος σημείωσε το γεγονός που έχει αξία, ότι τα στοιχεία της έρευνας ελήφθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι από τις υπηρεσίες του δήμου, κάτι που δείχνει πόσο αντικειμενικά είναι. Τέλος ο κ. Τσακνής για τα παραπάνω αποτελέσματα έδωσε τα εύσημα στους ίδιους τους δημότες. “Κανένα στοιχείο καμιάς έρευνας δεν μας ικανοποιεί αν οι δημότες δεν έχουν καλύτερη καθημερινότητα. Επίσης όμως αξίζουν εύσημα και οι υπηρεσίες του δήμου και οι άνθρωποι και οι συνάδελφοί μου που δούλεψαν σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”, κατέληξε ο κ. Τσακνής.