Ο Γίρκι Κατάινεν, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019.
Ο Επίτροπος Γ. Κατάινεν θα έχει σειρά συναντήσεων, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Βουλής  Νίκο Βούτση, καθώς και με το  Γιάννη Δραγασάκη, Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης – Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Θα συναντήσει επίσης τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Επίτροπος Γ. Κατάινεν, θα έχει επίσης ανταλλαγή απόψεων με μέλη Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων στις 11.30.
Θα υπάρξει συνέντευξη τύπου στα αγγλικά στις 15.30 στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους  επικοινωνώντας με την Αντιπροσωπεία.
Επισης, την ίδια μέρα, θα έχει διάλογο με τους πολίτες για θέματα του χαρτοφυλακίου του στις 10.00 στην εκδήλωση την οποία διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Ν. Σκαλκώτας – 29 και 30 Ιανουαρίου) με θέμα: «Απασχόληση, Επενδύσεις και Επιχειρηματικότητα στην ΕΕ».