Μια μικρή γιορτή ήταν το Σάββατο για τους κατοίκους της Σάρτης Σιθωνίας καθως τελέστηκαν τα εγκαίνια έργων γενικής ανάπλασης του οικισμού της Σάρτης και των έργων στα αποδυτήρια του γηπέδου από το δήμαρχο Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιο.
Τα έργα αφορούν πλακοστρώσεις, κατασκευή πλατειών, παρεμβάσεις στον παραλιακό πεζόδρομο, στις πεζογέφυρες, στον φωτισμό, στην ανακατασκευή Παιδικού Σταθμού. Επίσης έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση επάρκειας και ποιότητας νερού με νέες γεωτρήσεις, την κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Βελτίωσης Ποιότητας Νερού, την κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης, την επέκταση αποχέτευσης στο συνοικισμό Νεόκτιστων και την βελτίωση του βιολογικού καθαρισμού.

Ο προϋπολογισμός των σημαντικών αυτών έργων για τη Σάρτη έφθασε περίπου τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Γ. Τζίτζιος τα λεφτά έπρεπε να βρεθούν για τα έργα προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Το πόσιμο νερό έπρεπε να εξασαφαλισθεί σύφωνα με τον ίδιο, όπως και η επάρκεια του νερού. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις που έγιναν, από τις αναπλάσεις μέχρι τις παιδικές χαρές και τις αθλητικες εγκαταστάσεις. “Ήμασταν από την πρώτη στιγμή κοντά στους κατοικους της Σάρτης, και με όλους τους τρόπους διαφημίζουμε την περιοχή της Σάρτης. Άλλωστε έχει εκφράσει την τουριστική της δυναμική και αυτό αυξάνεται”, τόνισε ο κ. Τζίτζιος.
[metaslider id=60888]
Ο πρόεδρος της ομάδας Ποδοσφαίρου Ιωάννης Παπάς, χαρακτήρισε τις υποδομές στο γήπεδο ως όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. “Τώρα έχουμε ένα σωστό περιβάλλον αθλητικό για μικρούς και μεγάλους αθλητές”, τόνισε ο ίδιος.
Το γενικό έργο του δημάρχου Σιθωνίας εξήρε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου στη Σάρτη, Μιχάλης Σπανός. “Νομίζω πως δεν θα υπάρξει άλλος δήμαρχος όπως ο Γ. Τζίτζιος που να κάνει τόσα πολλά και μεγάλα έργα”, επεσήμανε.
Ο δήμαρχος Σιθωνίας, βράβευσε με τη σειρά του τον παλιό πρόεδρος της Σάρτης Ανέστη Τσελεπή για την πολύτιμη προσφορά του, όπως είπε, στο χωριό.

“Έχω προσφέρει πολλά στον τόπο μου. Πρέπει να μάθουμε να πηγαίνουμε σπίτι μας”

Με αφορμή την τελετή των εγκαινίων στα αποδυτήρια του γηπέδου της Σάρτης, ο δήμαρχος Σιθωνίας έκανε μια μικρή αναφορά στην απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για το δήμο. Μάλιστα, οι τοπικοί φορείς θέλησαν να βραβεύοσυν το δήμαρχο Σιθωνίας για τη γενική προσφορά του στον τόπο  και η ομάδα, για το έργο των αποδυτηρίων ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.
Ο κ. Τζίτζιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και μιλώντας στο XalkidikiPolitiki τόνισε τα εξής: “Αισθάνομαι πολύ όμορφα γιατί ήδη συμπκληρώνω πολλά χρόνια στην Αυτοδιοίκηση. Οι κύκλοι πρέπει να κλείνουν και να μάθουμε να πηγαίνουμε στο σπίτι μας όταν συμπληρώνουμε πολλές θητείες. Έπρεπε να κάνω αυτή την κίνηση και να δώσω τόπο και χώρο για νέες διοικήσεις που μπορεί να είναι και καλύτερες”.