«Τα πάντα εξαρτώνται από τον βαθμό της παράνοιας και της επιθετικότητας των βόρειων ιμπεριαλιστών (σ.σ. αναφερόμενος στις ΗΠΑ) και των δυτικών συμμάχων τους», σημειώνει ο Μαδούρο σε συνέντευξή του στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.
«Καταδικάζουμε και δεν αποδεχόμαστε αυτές τις δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο… Ο λαός της Βενεζουέλας θα περιφρουρήσει τα σύνορά μας και δεν θα επιτρέψει καμία παρέμβαση από το εξωτερικό, ασχέτως από πού θα προέρχεται» επισήμανε η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.
Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι πρόθυμη να ακούσει τη γνώμη των πολιτών της χώρας στο θέμα της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
«Προκειμένου να σας απαντήσω στην ερώτησή σας εάν θα διεξαχθούν ή όχι εκλογές, μπορούμε να διαβουλευτούμε με τον λαό μέσω του μηχανισμού που αναπτύχθηκε από τη Συντακτική Συνέλευση… Φυσικά, τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων με ειρηνικό τρόπο, μέσω του διαλόγου και της διευθέτησης των θεμάτων σε εκλογικό επίπεδο» είπε σε δημοσιογράφους η Ροντρίγκες.
«Μην παρεμβαίνετε στη Βενεζουέλα» διαμηνύουν Ρωσία – Τουρκία
Η Ρωσία, όπως επίσης και η Τουρκία, περιλαμβάνονται στους πιο σημαντικούς συμμάχους του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στη Βενεζουέλα, χωρίς ωστόσο να παρεμβαίνει.
«Ο στόχος της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να είναι η βοήθεια, χωρίς την καταστροφική ανάμειξη έξω από τα σύνορά της», δήλωσε ο Αλεξάντερ Σκετίνιν, ο επικεφαλής του τμήματος για τη Λατινική Αμερική του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Νωρίτερα, η Τουρκία, διά του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επίσης έστρεψε τα βέλη της προς τις χώρες που στηρίζουν τον Γκουαϊδό.
«Υπάρχει πρόβλημα σε μια χώρα, υπάρχει μια σπίθα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει πυρκαγιά. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να έχουν συνεισφέρει στη λύση του προβλήματος μέσω του διαλόγου», είπε ο Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.
Τραμπ: «Αποτελεί ενδεχόμενο η αποστολή στρατού στη Βενεζουέλα»
Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στο αμερικανικό CBS άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικής δύναμης στη Βενεζουέλα, ενώ αποκάλυψε ότι ο Μαδούρο του ζήτησε να συναντηθούν, πρόταση την οποία απέρριψε.
«Λοιπόν, ο Μαδούρο είχε ζητήσει συνάντηση την οποία απέρριψα επειδή είμαστε πολύ μακριά από αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μαδούρο παραμένει αμετακίνητος στη θέση του. Με ένα tweet μάλιστα ευχαρίστησε τους πολίτες που τον στήριξαν στη χθεσινή του συγκέντρωση, σχολιάζοντας πως είναι «μαχητές της ειρήνης».
Το Σάββατο, δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας ξεχύθηκαν στο Καράκας και σε άλλες πόλεις, σε μία ύστατη προσπάθεια να πιέσουν τον Μαδούρο να παραδώσει τα ηνία της χώρας.
Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας μήνας «αποφασιστικής σημασίας» για να εκδιωχθεί από την εξουσία ο Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε ο 35χρονος Γκουαϊδό. «Θα συνεχίσουμε στον δρόμο μέχρι να είμαστε ελεύθεροι, μέχρι το τέλος του σφετερισμού», δήλωσε ο 35χρονος Γκουαϊδό. «Ναι, μπορεί να γίνει!», απαντούσε το πλήθος σε κλίμα ενθουσιασμού.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ