Ο υποψήφιος της ΝΔ Νίκος Ταχιάος προηγείται στην κούρσα των δημοτικών εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Egnatia Point of view» για λογαριασμό της εφημερίδας Μακεδονία.
Ο Νίκος Ταχιάος είναι πρώτος με ποσοστό 18,1%.
Ακολουθεί δεύτερη η Κατερίνα Νοτοπούλου με 12,5%, η οποία υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτος ακολουθεί ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,9%.
O Σπύρος Βούγιας, την υποστήριξη του οποίου πρόσφατα ανακοίνωσαν Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει ποσοστό 5,9%.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, την οποία φιλοξενεί η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα συγκεντρώνει ποσοστό 4,5% ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πιάνει 3,4%.
Κάτω από το 3% κινούνται οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες των Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Μάκη Κυριζίδη, Χάρη Αηδονόπουλου και Μιχάλη Τρεμόπουλου. Ο επικεφαλής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 2,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι πολλοί καταγράφοντας ποσοστό πάνω από 27%.
Η δημοσκόπηση σφυγμομετρά και την γνώμη των πολιτών για τα πρόσωπα που διεκδικούν τα ηνία του δήμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Εκεί η κατάταξη είναι διαφορετική και προηγείται ο Σπύρος Βούγιας ο οποίος συγκεντρώνει το 38,8% θετικής και μάλλον θετικής γνώμης των πολιτών, ακολουθεί ο Νίκος Ταχιάος με 31,4% ο Γιώργος Ορφανός με 30,4% και η Κατερίνα Νοτοπούλου με 29,8%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση στο ερώτημα πώς αξιολογείται το μέχρι σήμερα έργο της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μπουτάρη. Αρνητικά απάντησε το 50,2%, θετικά το 30,2% ενώ ούτε θετικά ούτε αρνητικά απάντησε το 19,1%.

dimoskopisi1
gnomi
gnomi1

Πηγή: protothema.gr