Στόχος των επαφών του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να προλάβει τη διαγραφή ή την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, που θα σημάνει τον ξαφνικό θάνατο των ΑΝΕΛ στη Βουλή.
Στο «στόχαστρο» του πρώην υπουργού Άμυνας βρίσκονται 3 βουλευτές, που μπορούν να συμπληρώσουν τον μαγικό αριθμό των 5 βουλευτών που απαιτούνται, για να μη διαλυθεί η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Ο Δημήτρης Καμμένος, ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Νίκος Νικολόπουλος. Αλλά οι μέχρι τώρα προσπάθειες δεν φαίνεται να στέφονται με επιτυχία και το σχέδιο «επιστροφή των παλαιών» του Πάνου Καμμένου μάλλον μένει στα χαρτιά. Η υπόθεση όμως παίρνει και χαρακτήρα θρίλερ καθώς νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μήνυση στην ΓΑΔΑ κατηγορώντας- σύμφωνα με πληροφορίες- τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ και εκβιασμό και απειλές.
Ούτε κουβέντα από τον Γιώργο Λαζαρίδη
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, απέρριψε σήμερα κάθε πιθανότητα  επιστροφής στους ΑΝΕΛ.
«Εγώ είμαι μηχανικός και είμαι πρακτικός άνθρωπος. Εμείς οι μηχανικοί όταν γυρίζουμε σελίδα διαβάζουμε πολύ καλά τη σελίδα πριν τη γυρίσουμε και μετά το παίρνουμε απόφαση. Υστερα δεν έχει επιστροφή», είπε.
Σε ερώτηση εάν ο κ. Καμμένος έχει επικοινωνήσει μαζί του τις τελευταίες ώρες, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε με νόημα: «Για τα ντεσού της πολιτικής αποφεύγω να μιλάω δημοσίως. Σας παρακαλώ, δεν θέλω να πω κάτι άλλο». Μια φράση που φάνηκε να επιβεβαιώνει το ότι τον προσέγγισε ο Πάνος Καμμένος για να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ, ώστε να μη χαθεί η ΚΟ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ούτε μία στο εκατομμύριο, λέει ο Δημήτρης Καμμένος
Ακόμα πιο δύσκολο φαίνεται το σενάριο της επιστροφής του Δημήτρη Καμμένου, που διατηρεί, εκτός των άλλων, και εκρηκτικές σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο και δημιούργησε το δικό του κόμμα με τον Τάκη Μπαλτάκο. Οταν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες τον πλησίασαν για να τον ρωτήσουν αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα επιστροφής προκειμένου να διασωθούν οι ΑΝΕΛ, απάντησε: «Το έχω πει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γυρίσω στους ΑΝΕΛ»…
Σιωπή από τον Νίκο Νικολόπουλο
Ο Νίκος Νικολόπουλος, πρίν καταθέσει την μήνυση που προφανώς δίνει τέλος και σε οποιοδήποτε σενάριο περι επιστορφής στους Ανεξάρτητους Ελληνες, είχε διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ, και έκτοτε έχει δημιουργήσει το δικό του κόμμα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Νικολόπουλος θα ήθελε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων. Ηδη από παλαιότερες δηλώσεις του είχε καταστήσει σαφές οτι είναι αρνητικός στο να γυρίσει τους ΑΝΕΛ:
«Ανήκω στο κόμμα των Πατρινών. Στις 11 Φεβρουαρίου μια καινούργια παράταξη γεννιέται για τη Νέα Πάτρα. Ως εκ τούτου δεν προσχωρώ  στους ΑΝΕΛ, με τους οποίους συνεργάστηκε το κόμμα μου στις τελευταίες εκλογές. Από τους ΑΝΕΛ δεν αποχώρησα, αλλά διεγράφην από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τους τον Νοέμβριο του 2015 μαζί με τον Στάθη Παναγούλη».
Σημειώνεται οτι σήμερα συνεδρίασε και η Διάσκεψη των Προέδρων και υιοθέτησε το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο για να υπάρχει κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 βουλευτές και αυτοί να έχουν εκλεγεί από το ίδιο κόμμα.
Συνεπώς, παρά το γεγονός ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ διαθέτει 6 βουλευτές, αμέσως μετά τη διαγραφή ή την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου οι ΑΝΕΛ θα διαλυθούν ως κοινοβουλευτικό κόμμα, αφού ο Αριστείδης Φωκάς, που είναι πλέον μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ, έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: iefimerida.gr