Απογοητευτικές χαρακτηρίζει τις υποδομές που παρέλαβε ο πρώτος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη, Γιάννης Δουλάκης. Ο ίδιος μιλώντας στη Σουζάνα Καζάκα, έκανε λόγο για ελλιπή συντήρηση, παρατημένες υποδομές και ανύπαρκτες δομές, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλη δραστηριότητα στα λιμάνια της. Επιπλέον όπως είπε, έλειπαν και οι σωστές και νόμιμες αρμοδιότητες από τον προηγούμενο φορέα.

Συγκεκριμένα, ζώνη λιμένα από τα λιμάνια, εννέα στο σύνολο, είχαν μόνο τα δύο. Τώρα έχουν πλέον τα εφτά. Στην Τρυπητή έγιναν αναγκαίες παρεμβάσεις, ενώ εγκρίθηκε και ένα μεγάλο έργο για το λιμάνι της Αμμουλιανής που θα το καταστήσει ασφαλές και σύγχρονο.

Ο κ. Δουλάκης απάντησε και για το λιμάνι της Ουρανούπολης. Θύμισε ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, τώρα όμως, όπως είπε και οι δύο εργολαβίες είναι δημοπρατημένες και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, μάλιστα, μαζί με την ΠΚΜ κατασκευάζει ένα προσωρινό αλλά αναγκαίο έργο στην υπάρχουσα προβλήτα που υπέστη ζημιές, μέχρι να κατασκευαστεί το σύνολο του έργου.
Στα μακροπρόθεσμα έργα του Ταμείου, είναι η ίδρυση υδατροδρομίου στην Ιερισσό και την Τρυπητή. Μια σειρά από μελέτες του Πολυτεχνείου θα δείξει αν και πώς μπορούν να κατασκευαστούν ανάλογα έργα, και σε τι κατάστασης είναι η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Τρυπητή.

Πιο άμεσα, το Ταμείο θα προμηθευτεί μια συσκευή ανακύκλωσης του φελιζόλ. Έτσι, από όλα τα λιμάνια οι συσκευασίες από τα πλοία θα γίνεται εμπορεύσιμο και θα ανακυκλώνεται.
Ο κ. Γιάννης Βερβερίδης, αντιπρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου μίλησε για τις web κάμερες που τοποθετήθηκαν στην Ιερισσό, την Τρυπητή και την Ουρανούπολη. Στη συνέχεια θα εγκατασταθούν και δυο μετεωρολογικοί σταθμοί που θα δίνουν πληροφορίες στα σκάφη για τις καιρικές συνθήκες. Οι κάμερες, παράλληλα, εξασφαλίζουν και την ορθή χρήση των λιμένων και την αποτροπή κακόβουλης δραστηριότητας.