Πλήθος κόσμου παρευρέθη στη Ν. Καλλικράτεια στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Νέας Προποντίδας εκεί όπου ο Α.Σ ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ & ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ πραγματοποίησε τελετή αγιασμού για το καλό της νέας αγωνιστικής σαιζόν και έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα.

 
Ο αγιασμός τελέσθηκε από τον Πατέρα Πέτρο και Πατέρα Μιχαήλ από τις ενορίες Λακκώματος και Καλλικράτειας αντίστοιχα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στέργιος Τζίλιας, κατά τον χαιρετισμό του, μετέφερε τις ευχές του Βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργου Βαγιωνά και του ευρωβουλευτή Θεόδωρου Ζαγοράκη που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν λόγω του Συνεδρίου του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος στην Αθήνα. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις βραβεύσεις των αριστούχων αθλητών από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Καράτε Κώστα Παπαδόπουλο που εξήγησε στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η ρήση Νους υγιής εν σώματι υγιεί.


 
Ακολούθησε η βράβευση του αθλητή και της αθλήτριας της χρονιάς και δόθηκε το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» στους αθλητές που επέδειξαν αφοσίωση πειθαρχία και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανέβουν ακόμα ένα σκαλί στην τεχνική τους κατάρτιση. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε το πόσο σημαντική θα είναι η χρονιά που διανύουμε για τον λόγο ότι ο Α.Σ ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ κλείνει τα 10 χρόνια λειτουργίας του. Δέκα χρόνια προσφοράς στην Κοινωνία του Αθλητισμού. Δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα δρώμενα του τόπου μας. «Μπαίνουμε σε μια χρονιά που θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις προς τιμήν των 10 ετών του Συλλόγου και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε πόσο ευεργετικά λειτούργησε το οικογενειακό κλίμα που αναπτύχθηκε μέσα από την αμφίδρομη σχέση μεταξύ του Συλλόγου και των γονέων που στηρίζουν με κάθε τρόπο τις ενέργειες του», τόνισε ο Πρόεδρος.
Επίσης ανακοινώθηκε η πρώτη απόφαση απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2019 ότι στις φόρμες των αθλητών του Συλλόγου θα τοποθετηθεί κεντημένο σήμα με το αστέρι της Βεργίνας ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ιστορία της Μακεδονίας.