Ιδιαίτερα τιμητικό θεωρείται για τη Χαλκιδική, το γεγονός ότι η χορωδία της Αθύτου Κασσάνδρας.έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Σμύρνη προς τιμή του προστάτη της πόλης Αγίου Βουκόλου στις 3-2-2019 (ύστερα από άδεια της Τούρκικης κυβέρνησης),με την παρουσία της Ελληνικής κοινότητας Σμύρνης και του Προεδρου της κ.Γεωργίου Θεοδωρίδη,της προξένου κ. Παπούλια και τον Μητροπολιτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο.

Ο χαιρετισμός του μαέστρου της χορωδίας, Κώστα Φωστηρόπουλου, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής κοινότητας Σμύρνης κ.Γεωργίου Θεοδωριδη.

Η Ορθόδοξη Κοινότητα της Ι. Μητροπόλεως Σμύρνης εόρτασε και φέτος την μνήμη του Αγίου Βουκόλου με Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα και τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

 
Στο χαιρετισμό ο πρόεδρος της κοινότητας Αθύτου κ. Λεωνίδας Παπαβασιλείου και στα αριστερά της φωτογραφίας ο μαέστρος κ. Φωστηρόπουλος με την υπεύθυνη της Χορωδίας κ. Δέσποινα Κιοσσεδάκη-Παυλή έτοιμοι να δωρίσουν αναμνηστικά στον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Γ. Θεοδωρίδη και τον Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιστοί κατέκλυσαν τον Ναό για να μετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες μεταξύ των οποίων μέλη της ΧΑΝΘ, του Λυκείου Ελληνίδων Ναούσης, μουσικών σχημάτων της Βορείου Ελλάδος, τα οποία έδωσαν μιαν εξαιρετική παράσταση, σε συνεργασία με τον Ρωμαίικο Πνευματικό και Μορφωτικό Σύνδεσμο Σμύρνης, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.